Monday, December 28, 2009

AZAM 2010..

Salam..agak lame rasenye tak update blog ni..asyek bace blog org je kejenye..blog sendiri agak tak terurus skarang..huhu..bukan ape, bukan xde idea, cume bile dah terlalu banyak nk dicerite, jadi tak tau yang mane nak didahulukan..hahaha..alasan bagaaaaiiii..haha..

Actually, I’m quite busy with my life skarang..dengan macam-macam keje and task yang perlu disudahkan before dateline laa..dengan kehidupan after working hours lagi..huhu..by the way, I’m still ok and happy..hope happily ever after la kan..(agak2 hood bace x?sbb aku penah cakap ngan die aku tak pecaye happily ever after ni..haha)..

So, ari ni berkisar mengenai AZAM la kan entry aku..nk listkan azam tahun 2010 ke?agak menarik jugak tu..huhuhu..bile bercerite tentang azam ni, teringat plak member aku yang name MOHD AZAM AZAHARI tu..kat mane die agaknye ek?hehe..tetibe plak kan, teringatkan die..FARISIAN yang pernah menggemparkan NAIMIAN…hahahahaaa..zaman silam punye cerite, xperlu dibising2kan lagik..hahaha.. semua dah besar2 skarang..tu kisah zaman skolah2..hihihi..

Okieslaa..bile cerite tentang azam ni, macam2 yang azam yang ade..nk kawen la, nk kurus la, nk beli kete la, nk beli umah la, nk beli itu la, ini la..macam2 la..kadang-kadang kite dengar pun boleh jadi confuse sebab macam2 la yang tak kite terfikir pun boleh diazamkan oleh diorang..

Jadi tahun ni, macam tahun2 sudah..aku ade jugak berazam..menanam azam..bukan menanam benih laa..haha..azam ni penting la..macam nawaitu la..ape2 nk buat, yang paling penting biar ada niat, biar ada kesungguhan dari awal lagik, baru ape yang kite nak tu dapat membuahkan hasil yang seperti diharapkan…

Okeh..azam 2010………

1)nk penuhi azam 2009 yang belum tercapai..
2) nk jadi org yang berguna
3)stop segala bagai aktiviti yang membuang mase aku..haha
4)nk kumpul duit bebanyak..nk bina ‘masjid’..InsyaAllah
5)nk beli vaio pink
6)nk anting-anting black pearl made in sabah
7)nk ………..

Lain-lain, biarlah rahsia…haha..
Okielaaa…dh ade keje ni..nk buat keje plak..nanti sambung lagik..
Take care..xoxoxoxoxoxo..

Monday, December 21, 2009

..separuh jiwaku pergi...

Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka..

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku..

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua..

..i'm workaholic!!..

salam..wawawa..tengok title pun dh cam hape je kan?hahaha..macam hape2 je kan..haha..aku ni workaholic ke?merujuk kepade beberape orang terdekat yang mengenali aku..mungkin jugak la aku ni sebegitu..huhuhu..dulu2 time study, memang diakui la aku memang over workaholic..lebih2 lagi bile ade mende2 yang kene di setelkan dengan segera..haha..ataupun dalam gerak kerje program2..
sebenarnye aku pun xtau motif aku mengepost entry ari ni..hahah..yang pastinye aku sedang bengang dengan sorang staff kat sini..macam2 perangai la yang ade..menyusahkan orang lagi..dari semalam lagi orang ni membengangkan diri aku..tapi aku kan wanita penyabar..jadi aku pun dengan anggunnye, bersabar laaaaaaaaaa..hahaha..
semalam ari ahad tau, aku datang jugak ofis, komitmen beb! ade firedrill olok2, jadi aku kene la datang, kalo x camane aku nk siapkan report bagaaaaiii tu kan..orang ni, inform kat aku kul 8 pagi tau..aku dengan gigihnye bangun jam 6.30 pagi bersiap2 sebab nk datang kul 7.40 ni..dahlah malam tu aku layan movie kat east coast mall..tengok midnite cite AVATAR, kul 4pg baru aku balik umah..huh!gigih ni kul 7 nk g ofis..
sesampai je kat ofis, rupenye start kul 10pg firedrill tu..aku punyelaaaaaaaa bengang kan..aku call la orang tu, die boleh kate 'saje abg **** tak nak bagitau ida, nk suruh ida datang kul 8 pagi'..bingai syi*ll kepale otak die..memang aku marah...dengan laparnye, dengan mengantuknye aku ni, sabar lagi tau..naseb la pak guard ni baik, ajak aku g sarapan..haha..
last-last, firedrill yang sepatutnye start kul 10 dah kene extend sampai kul 10.50..tengok la,report nanti aku nk tulis kul 10.50..lewat 50minit..abes tu person in charge kepale otak xpakai..briefing xde bagi, dhla sampai lambat, 10.30 baru nk sampai kan..nanti madam bace report aku, tengok 10.50, ko la jawab ek..kitorang semue dh awal dah..ko yang lambat!!aku malas la nk cakap..
okieslaa..at least aku release jugak bile meluah rase dalam blog ni kan..hahaha...
take care..daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....xoxoxoxoxo..

Tuesday, December 8, 2009

~TAKE A GOOD CARE OF HER~

TAKE A GOOD CARE OF HER by ELVIS PRESLEY

Take good care of her, take good care of her
I suppose I ought to say congratulations
For you won the only girl I ever loved
But I hurt too much to face the situation
Just take good care of her, take good care of her

Just to be around her was my greatest pleasure
She was everything my future held in store
So remember when you take my only treasure
Just take good care of her, take good care of her

I must accept it, she loves you more than me
So with my broken heart I'll bow out gracefully
Please don't send me any wedding invitation
For I couldn't bear to see her there with you
If she's happy, that will be my consolation
Just take good care of her, take good care of her

Take good care of her, take good care of her

*actually, this song pernah ade orang dedicate to me..tp dh jadi memories..ntah kenape, tetibe ari ni, teringatkan die plak..so, i post this lyric..enjoy haa..

Friday, December 4, 2009

AUDIT!AUDIT!

Salam..hye..hoii..hihihihi..sehat puan-puan?ok..ari ni kite akan belajar cara-cara untuk memasak hidangan Johor ye puan-puan..nama masakannya ialah, ayam panggang masak berempah bercili bersantan berlada ape segale..bahan-bahannya ialah….seekor ayam yang tak payah buang kulitnye, kalo nk lebih elok, bolehla pakai ayam yang masih idup ye..teeerrrbbaaaiikk,kawww dari ladang..(sori, tergune EN.AIZUL MARCELLO punye title entry lak..)hahahaaa…dah2, jgn meneruskan usaha mengarut sebegitu lagi…hahahahaaaaaaaaa

Ari ni, aku agak busy jugakla. Ditambah dengan kerja-kerja pegi mengaudit 5S kat department2 dalam kilang ni..kene jadi photographer, ok..nasibla sekadar aku amek gambar mane2 space yang agak macam tak tersusun je..senang la..haha..then, bagi-bagi markah je, keje yang agak senang dan agak tak membosankan la..hahaha..

Esok aku tak keje, itu yang aku gumbira semacam je menghabiskan ari ni..dengan raaaamai yang takde dalam ofis ni, ade yang cuti, ade yang MC, ade yang ML, ade yang pegi training kat PSDC and macam-macam la..aku agak tenang di situ, cume kadangkala diganggu oleh efek bunyi-bunyian yang terhasil akibat larian beramai-ramai oleh operator pengeluaran yang sedang berkejar untuk makan di kantin itu..hahaha…siyes beb..cam larian amal lak aku dengar..

Then, malam tadik, agak macam miracle la kot berlaku..ahahaha..tak tersangke sungguh aku..di kala aku sedang berusaha merangka percaturan hidup aku seterusnya, aku dikejutkan oleh satu panggilan yang disangka-sangka..hahaha…WTF!..he’s calling me..again and again..hmm…rindu kat aku la tu..hahaha..sowie la..cinta kite dah lame mati..rindu saye buat awak dh lame terhenti….

Okiesla..last but not least..aku nk kuar makan…lapar ni setelah sepagi bersame mengaudit kilang untuk kesejahteraan bersama..

Till then, take care..bye2..

Thursday, December 3, 2009

..i believe in you..

…follow your heart…
…let the love lead through the darkness...
…back to a place you once view…
…I believe, I believe, I believe in you…
…follow your heart…
…be yourself, an angel of kindness…
…there’s nothing that you cannot do…
…I believe, I believe, I believe in you…

.mY LiFe parT V..

Salam..hyeeeeeeeeeeeeee…hehehe…berjumpe lagi kite dalam rancangan…..rancangan ape adik adik???rancangannnnnnnnn……..LU APA HAAAAAAAAAAAAALLLLL??hahahaaaaaa…
Ari ni as usual la..keje ade agak banyakla dan macam selalu la aku akan berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk melaksanakan kerja-kerja ku..dan pada masa yang sama turut sama ber’struggle’ dengan gigihnye merajinkan diriku ini…huhhuhuhuhu…
Hmm..cite ape ek?jeng jeng jeng….malam tadik………….kan…………………………………………………..
Hahaha…aku dapat housemate baru…budak dari Lahad Datu..sabahan bah! Nampak budak cam ok je..hmm..dengan harapan, janganlaaa lepas ni aku macam takde housemate jugak..haha..budak muda dari aku la..baru umo 23..bolehlaa dari ura-ura ari tu, nk masukkan indon kat umah sewa aku..xmaula aku..mau berbelit-belit lidah aku pronounce bahasa Indon nanti..hehehe..

Haaaaaaa..syukur ALHAMDULILLAH…SYUKUR TERAMAT SYUKUR PADA YANG MAHA ESA..aku tenang kembali..berbanding dulu..time tengah serabut kepala otak bagaaaaiiii kan…now, makin tenang…makin relax..aku dah mampu berfikir tanpa tekanan..tanpa ada dendam di hati..tanpa ada rasa sesak dalam dada…namun begitu, tak bermaksud, saya memaafkan ‘awak’…aku cuma rasa lebih senang begini..gembira dengan apa yang aku ada sekarang..bahagia dengan kasih sayang orang-orang di sekeliling aku sekarang…

Oklaa..dah abes cerite untuk masa sekarang ni..kepade semue, rajin2kanla diri anda untuk bekerja, okeh!jangan malas-malas…..(merujuk pada diri sendiri jugak ni)..jumpe lagi..

Take care…xoxoxoxoxo…

Wednesday, December 2, 2009

CONGRATULATIONS!

Salam..hye..aku update lagi..haha..aku sedang berusaha merajinkan diri melakukan kerja-kerja yang baaaanyak di dalam opis ni..OK!!aku SEDANG BERUSAHA yerr..TAKE NOTE SEMUA!!haha..so, kalau tak berjaya untuk merajinkan diri pun, tak boleh nak salahkan aku kalau aku tak berjaya..sekurang-kurangnya, aku SUDAH BERUSAHA,OK!hahahaaaaaa…..
Ari ni,takde ape sangat nak diceritakan..cume nk bekongsi kegembiraan berita pertunangan kengkawan aku laa..hmm..MILLION CONGRATES untuk semua-semua yang telah mengubah status masing-masing..yang dah bergelar tunangan orang tu..tahniah ek..kepada PERUS yang baru melangsungkan pertunangan pada 29 Nov 2009, aku tumpang gembire ek..kepada MUS, AIN ZALIKHA yang dah langsung bulan brape ntah, aku pun nk ucap TAHNIAH jugak..
Tapi kan, bile bercerite pasal pertunangan ni, ade jugak kisah dukanya..mengingatkan kisah ni, sedih pun ade, terasa pun ade..hehe..bile, MY BESTFRIEND for almost 11 years, tetibe, tak bagitau kisah pertunangan die..and, kitorang tahu pun through Facebook tau…aduhss..tertusuk jiwa raga..maybe pada sesetengah orang, macam takde ape sangat kan, tapi pade kitorang, memang buat terasa hati la..iskh..member baik beb!ape2pun..moga AZHANI CHE IBRAHIM gembira dengan kehidupannya sekarang…well, still congrate..
Now, cite pasal member2 lain lak yang dah melangsungkan perkahwinan..nak jugak kan ucap tahniah, moga gembira dan berkekalan sampai bila-bila..waahh..okla..first, untuk K.SUZIE AND ABG NIK, HAMIZAN AND HAMDI, ZYLA AND NAPI, AIN KHAN AND POTET, EHA AND FAIZAL, MYZA AND HERMI, UNI AND HAZIM, EVIN AND SHAIFUL..ermm..itu je la yang aku ingat buat masa sekarang..hehe..even ade yang aku tak terpergi, aku mintak maap yer..moga berkekalan sampai bebile..bahagialah hendaknye..MAKE BABIES!!huhhuhu..
Last but not least, buat NURUL AKMAL AHMAD yang ade kat meja belakang meja saye ni..hihihihi..sedang berdebar mungkin die..yelaa, bakal menamatkan zaman anak daranye minggu depan..huhhu..moge2 selamat la segalanye..TAHNIAH jugak..hehe..moga berkekalan hingga ke akhirnya…InsyaAllah, takde aral, saye sampai jugak nanti ke Neram sane..hehe..
Juga buat NURUL ASHIKEEN KAMARUZAMAN DAN IMRAN SHAHRIL NAIMAT yang bakal kawen jugak 12 disember ni..TAHNIAH…K.NORA pun..12 dis jugak..(agak2, k.nora bace x blog aku?)..TAHNIAH LAAA SEMUA EK..
Waaaahhh…banyak betul kisah tunang, kahwin ni..tapi saye, bile nk kawen?haha..tunggu yeeeeeeee…ura-ura sudah ada..tunggu masa dan ketika sahaja…insyaAllah..saye akan jemput kalian semua..DOAKAN YE..HAAAIHH!
Sekian…(hahaha,skema giler seyh!)

Tuesday, December 1, 2009

.mY LiFe parT IV..

Uwaaaaaa..salam semua..hehehe..banyak lak mase aku untuk update blog minggu ni..haha..keje xde sangat kot (walaupun menimbun-nimbun)..aku buat-buat tak nampak je..hehehe..now, dalam opis..tenang je aku rase kalo Mr. Wong tak ber’conversation’ ngan geng2 sales die kat phone tu..haha..kalo tak, mau biiinnngggiiiitttt gak la telinge cik Eyda Cantik ni..hahaha..macam-macam yang tak tau jadik tau semue..huahuahuahua..

Ryte now, maybe I miss someone..hakhakhak..sapeeewwwww???suke hati aku laaaaaaaaaaaa sape2 pun..yang ko bebizi nak tau tu,knapee??hahaha..mestila aku rindukan orang yang jauh di mate tapi dekat di hati..hahahhaaaa….ayat cam hapeeerrr je kan??xpela, yang penting aku takde kaco ko nye balak kan..…haaaaaa!!
Seterusnye..udah tak tau nk tulis apekebendelagintah…dah la..aku nk berenti..smayang zohor jap..ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee….daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

Till then, take care all!!

Luv u..muahhsssxxx…xoxoxoxoxoxo..

Monday, November 30, 2009

.mY LiFe parT III..

Salam..hola..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..lame giler rase tak update blog aku..abes semua lelabah sesawang sesarang bagai ade kat blog aku ni..adehs..bukan xmo update tp banyak keje sangat laa..rasenye aku bakal mengambil keputusan cam MISS LALA jugak la ni..menamatkan aktiviti berblogging buat sementara waktu..huhhuhu..bukan ape, cume memberi laluan kepada aktiviti-aktiviti dan perkara-perkara yang penting dulu..kirenye cam first priorities gitu..hak hak hak..

Okieslaa..minggu ni and minggu lepas agak busy jugak la..macam2 keje kene setelkan..but setakat ni, masih mampu bertahan..InsyaAllah..chaiyok2 eyd!yesszzaaa..aku sedang mempertaruhkan kesabaranku dengan sikap housemateku yang macam2 tu..until now..aku sentiase dan masih bersabar..hahaha..moge2 kesabaranku ni bakal menyerlahkan keanggunan diriku yang dh memang sedia anggun cantik jelita ni..huahuahuahuhauaaaa….ape aku mengarut ni..adakah sebab aku tensen ari ni??mungkin juge laaaaaaaaaaaa..hahaha..

Ari ni, abes keje je aku nk g tengok wayang..kalau cuace dan keadaan mengizinkan la..aku nk layan twilight ok!!best ke xbest ke..cam sy*al ke, aku still nk g tengok jugak..no matter what..haha..aku mesti tengok jugak cite vampire2 ensem cenggitu kan..aku mane blh terlepas cite2 vampire ensem gigit2 leher orang ni..hahahhahahaaaa…gilo apo!

Haaaaaaaaaaa..aku nk cite pasal perjalanan pulang aku berhari raya aidiladha di kampung bebaru ni laa..tau tak, aku dh awal2 prepare simpan barang bagaiiiiiiiiiiiiii sebab ingat nk balik awal la kan..tgk2 kul 1.15 jugak aku gerak dari Gebeng ni..dh la supposednye 3hours je perjalanan, jadi sampai 7hours..cam hape je aku rase..naik berketak2 bontot aku dalam kete tau..dh la aku rase semut2, lipas2 segale macam menatang seolah2 memerli aku je..sebab diorang lagi laju dari kerete aku..adehsss..tensi2..sesampai aku kat umah dah pukul 8.30 malam pun…hohohoho…
Ok la..keje aku ade lagi yang belum siap..tapi aku dh macam agak kemalasan dan keengganan untuk menyelesaikan keje tetibe datang menyengat2 jiwa dan nurani aku ni..hahaha..dahla..baik aku update blog je..lagi syok wooooo….hahaha..

Till then, take care all…
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

Thursday, November 19, 2009

"JUMPA LAGI ESOK"

Salam..hola..hye..hehehe..sehat ke semue?ari ni ade mase sket nk update even keje saaaaaaaaaaaannngggaaaaaaatttttt banyak…cube bertahan dalam situasi ni..huhu..harap-harapnya berjaye la hendaknye menghadapi keadaan ke’pressure’an terlampau ni..
Okieslaa..ari ni ade mase sket nk bercerite ceriti ngan semue..pasal ape ye..??hmm..pasal kehidupan seharian la ek..hehe..skarang ni, I dh memulakan tugas kat company ni..NPTM..adehss..Nippon Precision Technology Malaysia..hehe..syok jugak laa..tp kan kadang2 I pening jugak bile terpakse berbicare ngan SR Supervisor n Manager yang berwarganegara Jepun ni..hahaha..aku main hentam gak laaa..tp kan ade je yg try to communicate in English tapi…English die pun tetap slang Jepun,OK..haha..payah betul nk paham..(Mintak2 Mr Hagiwara xbace blog aku ni..)
Tapi kan..aku nk cerite sket..something yang buat aku terkejut tadik siang..huhuu..ade sorang SR Exec ni la..memang Japanese la..name die Mr Tadao Maehara..so, die memang agak xreti la nk communicate in English la..die memang caaaaaaaakkaaapppp Jepun je.. sebab tu die ade translater, En.Azmi yang tolong translate untuk Mr Maehara ni..
Nk dijadikan cite, petang tadik, dalam kul 5.30petang, I pun nk balik la sebab nk pg Kuantan lak lepas keje..i pun dengan bersungguh2nye pun bersiap2 la dengan kelam kabutnye sbb nak balik ni..haha..U tau laa kan I bile time bersiap2 ni..memang laaaaaaaaaaaajjuuu je kan..haha.. tup tup, I pun jalan la nk kuar dari ofis kan, lalu la depan Mr Maehara yang tgh buat keje die..and tetibe je die menegur i….die kate..’Bye, jumpe lagi esok..!’ memang terkejut sangat aku dengar..die cakap Melayu laaa..hahahahaaaaa..aku pun jawab la..’InsyaAllah’..die pun tersenyum2 je..hahaha..tetibe time aku dalam kete, aku terfikir plak, camane laaa aku blh jawab macam tu..die bukan paham pun..hahaha..patutla die tersenyum2..mungkin die paham kot..hahaha..
Aku suke tgk Mr Maehara ni sebab pagi2 time bersenam pagi tu, die selalu bersungguh2 and duduk paling depan skali..walaupun dah agak berumur, (die dh 57tahun) tapi still bertenaga untuk bersenam..dhlaa aku suke senaman tu sebab suara Japanese yang mengire dalam CD tu cam cute jerr..hahahahahahahaaa…
Oklaaa..lenkali aku update lagi ek..nk siapkan keje plak..karang aku kene bambu ngn Madam ttttttuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttt….hahahaaaaaaa…xmau la aku, sakit telinge je nanti..cukupla aku tengok orang lain kene bambu depan aku..hehe..anyway..take care all..
Luv u all..!!xoxo..muahssssxxxxxxx…

Wednesday, November 18, 2009

..cerite ceriti..

salam..hola semue..hhuhu..sory sbb busy laa..dh lame x update..bukan ape, agak busy sket dengan kehidupan baru dan keadaan berbeza..ape2pun..dh update ni kan..hehehe..walaupun agak2 x sempat mane la..
okies..i just nk kongsi cerite kehidupan baru ni..so far, still ok n gembira..dengan kehadiran orang2 yang amat bermakna dalam hidup..so i hope everything will be fine..and bahagia..doakan i. guys!..
i got something to do..by the way..nanti i update balik..
love u guys!!xoxo..
daaaa....

Sunday, November 8, 2009

kolot sangatkah saya??

Salam..hehe..lame betul rase tak update blog..banyak urusan laa..hehe..lagipun, takde yang betul2 menarik untuk dikongsi..maybe nak cite pasal my car yang rosak tu..huhuhu..ntah apela rosaknye, sedih I tau..bestfriend I masuk workshop..uwaaa….(!_!)..

Then, aku nk kongsi something ni..hmm..maybe lebih kepada pemahaman atau kepercayaan kite sebenarnye..if kite nk macam tu, maka, macam tu la jadinye..mesti pening kan?hehe..ok..terus kepade pointnye..last few days, ade org kate aku kolot pemikiran..hmmm..why?jeng jeng jeng..

Hanye sebab aku kate, bertunang bukan menghalalkan cara..bukan menghalalkan kite ngn tuning kite check-in hotel or whatever la kan..just sebab aku kate, MARUAH SEORANG WANITA ADALAH KETEGASANNYA DALAM MEMPERTAHANKAN KEHORMATAN DIRINYA…itu je..itu ape yang aku pegang, ape yang aku percaye..aku just menyatakan apa yang aku percaye selame ini..tapi, hanya sebab mempertahankan pendapat, maka aku dilabel sebegitu…KOLOT SANGAT KE PEMIKIRAN AKU NI?..tapi tak mengape..yang penting, aku percaye mende tu, dan aku akan stick ngan mende yang aku percaye je…selebihnye, aku tak rugi ape-ape..rugi wang, rugi mase, rugi kehormatan diri sekalipun…
Mungkin ade yang terase dengan apa yang aku katekan ni..tapi, itu kan aku punye pendapat, and ini pun blog aku..xsuke bace, just click je tande pangkah kat sebelah kanan atas tu..ape susah kan???hahahaaa…

Aku dah membesar dengan mengenali pelbagai jenis manusia..berbagai-bagai orang aku jumpe..bermacam-macam ragam aku temui..dan aku dikecam hanya sebab aku berfikiran sebegitu..bile aku kate, seharusnya kita, anak gadis Melayu..penuh adat ketimuran..mempertahankan Ketimuran itu..tegas..dan jangan mudah menyerahkan kehormatan diri sewenang-wenangnya..itu kesucian kita..milik kita..jangan senang-senang nak bagi orang tanpa ada ikatan yang menghalalkannya…biar tentu sudah ada akad yang dilafaz atas nama kita..biar pasti sudah termetrai janji bersaksi Ilahi..biar pasti cinta itu cinta abadi….cinta yang diberkati..bukan sekadar untuk main-main..

Aku agak emo OK bile berbicare hal ini sebab pade aku, kalau pun ko tak boleh terime ape yang aku cakap, apa yang aku percaye, ape yang aku jadikan pegangan, suke ati ko lah..aku tak kesah..cume, jangan nak kate aku macam-macam..aku tak pernah pulak nk judge orang yang buat macam ni..aku takdelah sampai tak kawan ngan kawan-kawan aku yang konon-konon kebanyakannya nak membuktikan cinta ini..aku ok je..itu hal diorang..yang aku marahnya, bile pegangan aku dipersoalkan..whatever laa..ade aku mintak duit korang??takde kan??so..just shut the fu*k up!!

Aku cume menyuarakan apa yang aku rase..kalau mende tu pun boleh membuatkan aku dilabel berfikiran kolot..ape2 je la kan..maybe sekarang korang sedang memikirkan keseronokannya sahaja..mungkin nanti-nanti Allah bukakan hati masing-masing untuk berfikir ke depan..memikirkan kemungkinan-kemungkinan yang bakal berlaku..akibat-akibat yang mungkin terjadi nanti..

Setakat ini lah dulu coretan menyentuh jiwa aku ni..!!haha…

Lenkali sambung lagi ye..

Thursday, October 29, 2009

GOOD LUCK!!

salam..
ari ni takde ape sangat yang nak di update..
just....my sist, Farah nak exam..so..
I WISH ALL OF YOU..BEST OF LUCK...
IF YOU CANNOT DO A BIG THINGS, JUST DO A SMALL THING IN THE BEST WAY!!

7 PERKARA GANJIL..

Terdapat seorang pemuda yang kerjanya menggali kubur dan mencuri kain kafan untuk dijual. Pada suatu hari, pemuda tersebut berjumpa dengan seorang ahli ibadah untuk menyatakan kekesalannya dan keinginan untuk bertaubat kepada Allah s. w. t. Dia berkata, "Sepanjang aku menggali kubur untuk mencuri kain kafan, aku telah melihat 7 perkara ganjil yang menimpa mayat-mayat tersebut. Lantaran aku merasa sangat insaf atas perbuatanku yang sangat keji itu dan ingin sekali bertaubat."

" Yang pertama, aku lihat mayat yang pada siang harinya menghadap kiblat. Tetapi pabila aku menggali semula kuburnya pada waktu malam, aku lihat wajahnya telahpun membelakangkan kiblat. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" tanya pemuda itu. " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang telah mensyirikkan Allah s. w. t. sewaktu hidupnya. Lantaran Allah s. w. t. menghinakan mereka dengan memalingkan wajah mereka dari mengadap kiblat, bagi membezakan mereka daripada golongan muslim yang lain," jawab ahli ibadah tersebut.

Sambung pemuda itu lagi, " Golongan yang kedua, aku lihat wajah mereka sangat elok semasa mereka dimasukkan ke dalam liang lahad. Tatkala malam hari ketika aku menggali kubur mereka, ku lihat wajah mereka telahpun bertukar menjadi babi. Mengapa begitu halnya, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai anak muda, mereka itulah golongan yang meremehkan dan meninggalkan solat sewaktu hidupnya. Sesungguhnya solat merupakan amalan yang pertama sekali dihisab. Jika sempurna solat, maka sempurnalah amalan-amalan kita yang lain,"

Pemuda itu menyambung lagi, " Wahai tuan guru, golongan yang ketiga yang aku lihat, pada waktu siang mayatnya kelihatan seperti biasa sahaja. Apabila aku menggali kuburnya pada waktu malam, ku lihat perutnya terlalu gelembung, keluar pula ulat yang terlalu banyak daripada perutnya itu." " Mereka itulah golongan yang gemar memakan harta yang haram, wahai anak muda," balas ahli ibadah itu lagi.

" Golongan keempat, ku lihat mayat yang jasadnya bertukar menjadi batu bulat yang hitam warnanya. Mengapa terjadi begitu, wahai tuan guru?" Jawab ahli ibadah itu, " Wahai pemuda, itulah golongan manusia yang derhaka kepada kedua ibu bapanya sewaktu hayatnya. Sesungguhnya Allah s. w. t. sama sekali tidak redha kepada manusia yang menderhakai ibu bapanya."

" Golongan kelima, ku lihat ada pula mayat yang kukunya amat panjang, hingga membelit-belit seluruh tubuhnya dan keluar segala isi dari tubuh badannya," sambung pemuda itu. " Anak muda, mereka itulah golongan yang gemar memutuskan silaturrahim. Semasa hidupnya mereka suka memulakan pertengkaran dan tidak bertegur sapa lebih daripada 3 hari. Bukankah Rasulullah s. a. w. pernah bersabda, bahawa sesiapa yang tidak bertegur sapa melebihi 3 hari bukanlah termasuk dalam golongan umat baginda," jelas ahli ibadah tersebut.

" Wahai guru, golongan yang keenam yang aku lihat, sewaktu siangnya lahadnya kering kontang. Tatkala malam ketika aku menggali semula kubur itu, ku lihat mayat tersebut terapung dan lahadnya dipenuhi air hitam yang amat busuk baunya," " Wahai pemuda, itulah golongan yang memakan harta riba sewaktu hayatnya," jawab ahli ibadah tadi.

" Wahai guru, golongan yang terakhir yang aku lihat, mayatnya sentiasa tersenyum dan berseri-seri pula wajahnya. Mengapa demikian halnya wahai tuan guru?" tanya pemuda itu lagi. Jawab ahli ibadah tersebut, " Wahai pemuda, mereka itulah golongan manusia yang berilmu. Dan mereka beramal pula dengan ilmunya sewaktu hayat mereka. Inilah golongan yang beroleh keredhaan dan kemuliaan di sisi Allah s. w. t. baik sewaktu hayatnya mahupun sesudah matinya."

Ingatlah, sesungguhnya daripada Allah s. w. t kita datang dan kepadaNya jualah kita akan kembali. Kita akan dipertanggungjawabkan atas setiap amal yang kita lakukan, hatta amalan sebesar zarah. Wallahua'lam..

PHOTOS PART I








Tuesday, October 27, 2009

..bicara tanpa suara..

salam..hola..
ari ni xtau la nk cerite pasal ape.dh la kat title tu xtau nk tulih ape..iskh..ape kehalnye asyek blur je ni..mungkin sebab aku rindu..rindu sangat pada dia..huhu..salah ke kalau aku merindu?even yang dirindui itu udah ke mane menghilang..aku redha..cukup redha...terpulanglah...
tapi serius..2 3 ari ni aku asyik teringatkan die je..mungkin ape yang telah terjadi antara kami memang tak dapat diterima..tapi itu kan namenye takdir..ketentuan yang bukan kerje kite untuk mempersoalkannye..andai difikirkan terkilan, andai disebut tentang kekesalan, selautan dakwat belum mampu aku tulis kekesalan itu..tapi nk buat macammane, dh tertulis sebegitu..
yang paling aku terkilan, mungkin sebab cara..mungkin jugak sebab kebisuan yang berlegar-legar antara kita..umpama tiada pangkal, tiada penghujung..di mana permulaan,kenapa pengakhirannya dipenuhi dengan bicara tanpa suara..warkah kosong, diam tak berkata apa-apa...wajar ke sebegitu diperlakukan diriku?hina sangat ke diri hingga sebaris kata pun tak terluah?
kepada dia...'saya terkilan sangat..sampai begini akhirnye kite...'ape2pun..hidup mesti terus walau ke lautan terdalam saye tersungkur angkara awak...terime kaseh segalanya....'
till then..take care...

Sunday, October 25, 2009

M.Y L.I.F.E

Salam..hola..hehe..lame betul x update ek..bukan takde cerite, bannyyyyaaaakkk sangat nk cerite..tp xde mase..malam ni je ade mase terluang skejap..huhu..dua tiga minggu kebelakangan ni, sangaaaattt busssyyyyyy je memanjang..maklumla..sibuk mengatur hidup kembali setelah jatuh terduduk sebulan lepas..

Okies, cite pasal last week, busy ngan family event la..birthday celebration la..picnic la..majlis Khatam AlQuran laa..n macm2 lagi..di samping menyiapkan segala macam assignment yang tak pernah abis tu..

Then, this week plak, 22 n 23hb Oct, dapat offer handle ceramah plak..so, busy la plak 2 ari ni..so,I gune modul yang lame, n ade sedikit pembaharuan and games baru yang dimasukkan sekali. Tengok pada kegamatan dewan time games dijalankan adalah sangat di luar jangkaan..Alhamdulillah, berjaye jugak program kali ni..hehe..and next program, I dh kene booked..heheheeee…Alhamdulillah, rezeki lah namenye tu..

Sabtu, I ade mase sikit..so that, I pegila jenjalan kat Pantai Batu Rakit..hehe..sesi makan2..then, pegi umah my makcik kat Gong Badak..seronok tengok Muiz..dh pandai tersenyum2 pun..hehe..nanti next entry, I upload gambar2 je..ni dh malas nk upload..ngantuk la..esok ade temujanji..huhuhuhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu….

Anyway..selamat malam semue..till then, take care!!

Tuesday, October 13, 2009

KEBOSANAN..

salam.hola..lame dh rasenye x update blog..hehe..takde mase n my lappy anta kedai laa..apepun, tengah busy ngan projek akhir..busy jugak ngan assignment yang bertimbun-timbun blum typing..sabar ye semue..i will siapkan..adehsss...
lastly..dh tak tau nk cakap ape..
sape2 nk temankan i pegi tengok movie, sile angkat tangan...!!
i nk tengok sorority row laaaa..!!macam best je cite tu..huhuhu..
nway..take care all!!daaaaaaaaa...

Thursday, October 1, 2009

..MISS LALA HOMECOMING PARTY..

..simple update je ni..hehe..nanti org kate aku tak up to date lakss...heeee..today aku dapat cakap ngan seseorang..hahahaa..aku dapat cakap ngan LALA....syoknyeeeee....terhapus rinduku padamu LA..hehe..sementelahan die dah balik Malaysia ni..heeee...
Untuk LALA..bulan depan aku akan berusaha dengan sedaya upaya untuk memenuhi permintaan ko..haha..INSYAALLAH..i will fly to JB..huahuahuaa..pastikan penuhi perjalanan aku dengan segala macam aktiviti yang menarik tau!!..
And untuk semue..moge sentiase gembire..take care..
daaaaaaaa...

Sunday, September 27, 2009

I'M ADDICTED....

holaaa..
kali ni nk cite pasal my addiction plak..hahaa..
ini my sis punye pasal, i'm addicted to LEE MIN HO..wawawawaaaaaa....
kenal x sape??heheee..okies...presenting...
haha..ini semue farah punye pasal..tengok2..aku dh terminat ni..adehsss..
teringat plak time my rumet dulu suke tgk cite korean..aku siap kutuk2 lagi..xsyokla..xbestlaa..xmenarik laa..last2 aku jugak yang asyik tengok..huahuahuaa..
sorry, rumet..i took it back!
tapi seriusly, dh lame jugak aku tak layan cite korean or japan or taiwan or sejenis ngan ni la..last kalo tak silap tahun 2002..time tu cite meteor garden yang famous tu..sampai aku rela ditangkap sbb ponteng pegi surau sbb nk tengok cite tu kat dalam Bilik Tayang skolah..kan cite tu dulu start kul 6 smpai kul 7..aku kan dulu SMKA..kene la pg surau awal..smbahyang berjemaah..huahuahuahua..
almost 7years jugakla aku xlayan sangat series camni..ntah camane lak laa bleh terbabas tertengok cite Boys Over Flowers tu..hahaaa....terus addicted..adesss..
whatever pun..memang best laaa cite ni..even ciplak dari Meteor Garden, but nice..lagi best kot dari meteor garden..heheeee...
lastly..enjoy...........

::RAYA MODE::

salam..hola..hehe..
kabare semue?hopenye sehat la ek..
hmm..dh beberape ari xde update for my blog ni kan..busy beraye mungkin..
okieslaa..nk bercerite ni..sbb masih dlm raye mode, so mestila nk cerite pasal raye kan..hehe..

secare overallnye, aidilfitri kali ini, agak hambar..agak tak best..takde raye sangatla..
bukan ape..tahun ni, macam2 happen..pelbagai kehilangan dilalui..banyak dugaan..
2009, aku ilang 2org pakcik dengan beza antara kedua-duanya 40hari je..2feb2009, arwah Ayah Chik aku meninggal kerane sakit jantung..and then 15mac2009, arwah De aku meninggal sbb accident...tragiknye tahun 2009 ni..

menyaksikan kehilangan yang terlalu tak disangka menyebabkan aku jadi agak tak seronok untuk beraye..masih ade mood beraye, cume tak segembire dulu..ditambah dengan 'kejadian' itu..bermule 17mac2009..hampir sebulan aku hidup tak tentu arah..Subhanallah...besarnye dugaanMu Ya Allah...

ape2pun..hidup mesti terus..life must go on..yang lepas, lepaskanlah...yang penting, jgn bebankan masa depan dengan kenangan masa dahulu..boleh mengingati, cume jangan sampai mempengaruhi ape yang mahu dikecapi..jadikanlah sekadar peringatan, pedoman menempuhi kehidupan...

akhir kate, selamat hari raye aidilfitri..maaf zahir batin...

Wednesday, September 16, 2009

SALAM AIDILFITRI..

Salam..

Hola..hehe..ari ni dh masuk ari ke 26 umat Islam seantero pelusuk dunia ini berpuase..Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t kerana masih diberikan peluang untuk terus merasai nikmat Ramadhan 1430 ini.. syukur juga ke hadrat Allah s.w.t kerana masih dikurniakan keupayaan untuk terus bernafas, merasai keindahan alam ciptaan Tuhan Yang Maha Esa..Subhanallah…

Sempena dh nak raye ni, mau rasenye saye mengucapkan Selamat Hari Raye Aidilfitri kepade semue2 yang cukup penting dalam hidup saye..hehe..(macam rancangan Salam Aidilfitri lakss)..

1. Syukur kepada Allah s.w.t, selawat dan salam buat Junjungan Besar, Nabi Muhammad s.a.w
2. Untuk my family, ibu abah udin napi n farah..u are my everything..
3. For my whole family…my uncles n my aunties..my cousins..
4. My friends..SKPK1 1992-1997, Naimians 1998-2002, KMNSians 2003-2004, bebudak SSF UTM 2004-2007, cecikgu n staff2 SKWM n SKBJ..
5. All my friends laaa…
6. My anak-anak murid..heheeeeee..
7. For those who celebrated Eid all over the world…

Dengan ucapan..Selamat Hari Raya Aidilfitri…Maaf zahir batin..

Lastly…untuk ‘dia’…sorry…tiada maaf buatmu…andaikata saye tak panjang umur pun..biarkan saya pergi dengan tidak memaafkan awak…selamanye…smpai bile bile pun…dengan tidak menghalalkan apa saja yang awak rampas dari hidup saye..smpai bile-bile pun….smpai akhirat…
Nway…when there’s a will..there’s a way…
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…



..hadiah dari hati..







~keteguhan cintaku padamu…
~membuatku tak merasa jemu…
~seringkali pertanyaan yang cuba aku timbulkan..
~bagimu..hanya kebosanan……
~bagaikan ada kesamaran…
~di dalam sinar pengharapan……..


JIKA AKU JATUH HATI..

Salam…
Sekadar titipan penawar duka..
Sekadar picisan pengubat lara..
Sekadar coretan di remang senja…
Sekadar ingatan tatkala masih bernyawa…..

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,

Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu.

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripadaMu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui jihad dan syahid di jalanMu.

Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya
Agar tidak lalai aku merindui syurgaMu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya
Bermunajat di sepertiga malam terakhirMu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
Janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas
Sehingga terlupa pada kasihMu yang hakiki dan abadi...

..just me..

Salam..
Hye..today aku sekadar nak berceloteh kisah-kisah semase je..cerite ceriti penglipurlara seorang insan bername Nur Hidayati binti Mat Jusoh..

Hari ni, 130909..ari Ahad, Alhamdulillah..sudah masuk hari ke-23 kite umat Islam menyempurnakan rukun Islam ketiga, berpuasa di bulan Ramadhan..sudah hampir benar ke penghujungnye Ramadhan ini.. malam ini dh bakal dinyalakan pelita-pelita segala macam mak nenek pelita untuk menyambut Malam Tujuh Likur..hmm..sudah nak raye rupenye..

Terkadang, bile mengenangkan masa lampau, masa masih kanak-kanak, pelbagai rase datang menjengah..ketawe, suke,duke,menangis..semue ade..macam-macam..kalau berebut selipar la katekan, mengamuk iye2 ni, bergaduh beriye2 ni..tp selepas tu, mesti berbaik-baik balik..mungkin orang kate, ‘biasalah, budak budak..memang macam tu..’..tapi kenape kite yang sudah bukan budak-budak ni tak mampu menjadi macam budak-budak itu?

Merenung kembali zaman silam..zaman mula belajar berjalan..belajar melangkah..setapak demi setapak..jatuh, bangun kembali..mula melangkah semula..tanpa pernah ade erti putus asa dalam diri..mengapa ek skarang hidup tak bisa jadi setegar dahulu?setabah dulu?sesabar waktu itu..?
Hmm..setakat inilah dulu..emosi dh makin menjadi agak kurang stabil..sebelum menjadi tak bagus, I think better I stop here…till then, have a great day everyone…

A LITTLE PUSH IN THE RIGHT DIRECTION CAN MAKE A BIG DIFFERENCE!!

it's shopping time!! Part II

Hola..hye..namaste..hehe..anyway, today I nk cerite tntg aktiviti yg I buat..hmm..ape lagi kalo bukan, SHOPPING or MEMBELI BELAH or MEMPERABIHKAN DUIT!!hehe..tp still the best therapy I’ve ever had..huahuahua..

Okies..today aku g soping lagi..and aku mebeli dan blah dengan cukup jayanye..aku memperabihkan duit dengan cukup bergaye ari ni..haha..aku beli macam-macam and macam biase, aku tak boleh nk upload gambar2 kat sini sebab handphone aku bukan dari kalangan yang canggih-canggih..hehe..

Btw, cerite2 tentang ari shopping sedunia lak. Aku g kuantan ok ari ni..seawal jam 10 pagi lagik..haha..supposednye aku kene balik umah today, sebelum tu member aku En Dash telah memberitahu aku yg die n the geng nak kuar pg Kuantan untuk bershoppping pada Jumaat 110909.. seriously, aku agak excited mendengarkannye..tapi sebab makcikku udah planning nk buat majlis berbuke pd jumaat tu..

Tetibe, malam jumaat tu, aku macam ade inisiatif la kan nk call makcik aku tu la..nk bertanyekan mengenai majlis tu la..aku pun terus la dail..0962204**…
Eyda : hello, assalamualaikum..ngoh,eyda ni..
Ngoh : ye,knape telepon?
Eyda :eyda nk tanye ni, jadi x nk buat buke pose esok ni?kalu jadi, eyda balik la pagi2 esok
Ngoh : dok, dok jadi sbb tak sempat..selase atau rabulah, tunggu farah balik dulu (farah ni adik aku yang kat skudai tu)
Eyda : kalu gitu, xpelah.eyda balik, eyda g umah ngoh ye..
Ngoh : ok, bye
Eyda : bye


Haha..aku dengan gumbirenye terus ym ngn en.dash bagitau aku nk ikut g kuantan…hahaha..tanye2, member aku eton n k.dayah pun nak ikut same..so, kitorang pun planning la nk g kuantan untuk bersoping ni..malam tu dengan confidentnye aku tido lambat sbb bincang2 ngan eton ape nk beli nanti…hahaaaa..

Esoknye, 110909…

Pepagi kul 8 aku dh call en.Dash..aku tanye die kat ane..ingatkan baru lepas Marang ke, blh jugak aku smbung sesi tido2 aku ni..rupenye udah dekat Dungun..spoil mood tido aku d pagi ari..hahaha..bangun dengan kelam kelibutnye..pg kejut member2 yang nk ikut..then trus masuk bilik air..mandi…
Di pendekkan ceritela kan..kul 10 pagi la lebih kurang kitorang memulakan perjalanan ke Kuantan..hehe..sampaila dalam kul 12.30 kot..kalau tak silap la kan..
So, smpai sini dulu la entry kali ni..apa yg berlaku..apa yg di beli..ke mana kami pergi..itu dalam entry seterusnye..heheheeeee….


Till then, daaaaaaaaa…

Friday, September 11, 2009

it's shopping time!! Part I

Salam..
Hola semue..hehe..dh beberape ari aku x mengupdatekan blog ni dengan ceritera nukilan jiwa yang baru ek..hehe..bukan xde cite, baaaaaaaaaaaaaaaannnnyyyyaaaaaakkk sangat nk cite tapi tak tercerite..hehe..banyak kisah yang berlaku dalam minggu ni..suke duke semue ade..yang pastinye, aku still standing kat sini..ehehee..

Okies..melihatkan tajuk entry ni pun dh tau kan ape isi yang bakal diperkatakan ek dlm entry ni..hehe..ni baru part I blum lagi part II n part2 seterusnye..haruslah diketahui bahawa shopping adalah merupakan salah satu terapi yang agak boleh mereleasekan my tension..haha..for me la kan..org lain maybe lain carenye..

Ok..first session pegi shoping ialah pada malam 8hb September..(i xpg terawih,ok)..aku beli wedges (even aku dh tinggi,aku still nk beli jugak..xkire xkire!!)..haha..then aku beli dress kaler turqouise..waaahhh..menarik betul..tp sayangnye, handphone bukan dari kalangan yang canggih2 jadi dukacitala di maklumkan, aku xbleh nak upload gambar2 tu kat sini..hehe..

Banyak lagi aku nk beli sebenarnye ni..aku ingat nk carik baju kat adik aku Farah..hmm..mungkin esok la kot..hehe..sebab..esok aku nk g shopping kat kuantan..makin seronok aku ni..tapi mungkin juga aku sekadar melihat lihat sahaja kerana aku adalah seorang yang agak susah untuk berkenan dengan baju2..haha..sampai kat matrix dulu pernah member2 aku bet sape yang boleh mempengaruhi eyda untuk membeli sehelai baju..dan..semuenye kalah bet..aku je yang menang..aku tak beli baju pun..hahaha..

Hmmm..ape lagi ye..apepun aku nk kene tido dah ni..esok nak bangun awal..dah pukul 1 ni..cuace pun macam sengaje memaksa dan merayu aku agar melelapkan mate..ujan dan ribut yang macam sangat best untuk menidurkan diri..hahaha..aku sukeeee!!!

Oklaa..mau tido laa..till then, thanx for everything..

Lastly, IF YOU CANNOT DO A BIG THING, JUST DO A SMALL THING IN THE BEST WAY!!

Daaaaaaaaaaaaa...

Tuesday, September 8, 2009

Quotes Part III

Silamku adalah satu pengajaran yang pahit...
Mengenal manusia dan keperibadian...
Melalui cerca dan makian...
Ditambah fitnah yang amat mengejutkan....

YA ALLAH,kuatkanlah semangatku...

Ya Allah..
Hanya pada Kau aku bermohon...
Hanya pada Kau aku meminta..
Kuatkanlah semangatku..
Kentalkanlah jiwaku..
Sabarkanlah hatiku..
Tabahkanlah diriku...
Untuk menghadapi segala dugaan yang mendatang..
Dalam menempuhi kehidupan di masa depan..
Hanya pada Kau aku bermohon..
Amin.....

Monday, September 7, 2009

I GOT OVER YOU!

Well, I never saw it coming

I should've started running

A long, long time ago

And I never thought I'd doubt you

I'm better off without you

More than you, more than you know..

I'm slowly getting closure

I guess it's really over

I'm finally getting better.

And now I'm picking up the pieces

I'm spending all of these years

Putting my heart back together

'Cause the day I thought I'd never get through

I got over you...

STOP!

Hola..

Good morning Malaysia n semue..hoho..aku sebenarnye in the mood to kill somebody ni..hahaha..xdelaa..aku ni bukan la tahap serial killer ke hape..aku ni orang biase je..neutral..hehe..

Ari ni, aku teringin plak bercerite tentang topic yang aku bincangkan ngan MISS LALA awal pagi tadi..main point die tak nak aku jadi stalker..hehe..conversationnye lbh kurang camnila kan..(kalo salah, ko tolong betulkan ek La, aku tak berape ingat dah la..)

Eyda : La, ko dah bace entry aku?

Lala : jap2 aku tengok..

Selang beberape minit kemudian

Lala : yang pasal ******** ni ke?

Eyda : a’ah..itu entry versi emo tu..ok ke x?aku mengate **************.

Lala : ko mengate orang kan eyd, tak baik kau eyd..hahahaha (even bg nasihat kat aku, siap ade gelak2 lagi kat blakang tu)

Eyda : ala lala, sekali sekale takpe kan

Lala : dah takde kale2 lagi dah..eyd, stop la jadi stalker, aku pun dah berenti. Nanti ati ko sendirik yang sakit..tak payah susah payah nk fikirkan orang tak gune tu (last ayat ni aku tambah2 rasenye..haha)

Eyda : ye la lala, aku pun dah tak nak

Lala : haaa, sepatutnye dah lame dulu lagi..die pun kan *********. Jadi ************. Ok?

Eyda : baik lala.tp ko kene slalu ingatkan aku tau

Dan akhirnye aku pun mengambil keputusan untuk malas nk fikir tentang manusia2 yang tak tau nk mengenang budi ini semue..adehss..credit to LALA sebab slalu bagi nasihat kat aku..nasihat aku kat die, balik2..”lala, tolongla g buat thesis ko cepat2..” itu je la kan..hehe..

Hmm..frankly speaking..macam lagu ct nurhaliza ni…

Dikala luka terlalu dalam,

Sembuh pun masih tak terpadam,

Hingga terkadang aku berdendam…

Fikir fikirkanlaa…

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

bergelak ketawa time..

hola..
sebetulnye..aku baru lepas bergelak ketawe dengan cukup happynye ngan member2 aku..haha..tau kenape?melihatkan ke'pendek'an akal dan ke'iye2'an insan bername perempuan ni la..adehss..even aku pun pompuan, member2 yang bergelak ketawe ngan aku ni pun pompuan gak, tapi kali ni memang lawak dowh...hahahahahaaa..
ke'iye2'an yang segale tu terserlah giler..macam die sorang je ade hubby..hak hak hak..orang lain pun ade la..tapi xdela macam kau..menempek macam chewing gum melekat kat tapak kasut aku jerwww..adehss..jijik jijik..aku sakit mate betul tengok orang yang melekat semacam ni..nak melekat melekat ni,pakai gam gajah la, deyy..
kalo rupe menawan, sedap jugak mate melihat..ini santek pun tidak, rupawan jauh sekali..anggun?memang jauh panggang dari api..silap2, api pun padam, pemanggang tak sempat sampai kat api, jauh sangat ni..haha..KENYATAAN OK!!
dah banyak aku mengate ni, dah kene berenti, di bulan yang mulia ni, aku kene mengehadkan sesi mengate orang ni..haha..aper2 je la..yang pasti, aku nk pesan sket..
deyy mrs...., padan2 sudah laaa..tak perlu la nk war2 kan seantero dunia ok..setahun pun blum smpai, so,paham2 la ek..ape yg nak jadik seminit jap lagik pun kite tak tau..
nk bermesra2 pun, AGAK AGAK LA WEIIIIII.........tak perlu la nk menempel beriye2 sampai camtu skali...hahahahahahaaaa...
ape2 pun..whatever la kan...
daaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Sunday, September 6, 2009

..PadaMu Tuhan..

..Agarku bisa bahagia...
....Walau tanpa bersamanya...
..Gantikanlah yang hilang...
....Tumbuhkanlah yang telah patah...
..Ku inginkan bahagia...
...Di dunia dan akhirat...
..PadaMu Tuhan kumohon..
....Segalanya....

..misteri mimpi...??

Hola semue..hehe..ketemu lagi kite ek..actually aku kat umah ni, dalam bilik,mencuri-curi mase untuk turut sama mengimarahkan industry pem’blogging’an ini dengan jayenye..sebetulnye,aku gerak balik dari kolej dalam kul 4.30petang tadik,lepas asar..hehe..iye2 je kan planning nk balik lepas zohor n sampai lepas asar..tengok2, kul 6.40 jugak la aku sampai umah..terus siap2 nak buke pose ngan ibu n my brother..

Entry kali ni,bile melihatkan pada tajuknye pun mesti ala2 macam misteri nusantara gitu kan..hak hak hak..sebenarnye bukan ape sangat..saje, aku nak merevealkan ape yang aku termimpi malam tadik..haha

Mimpi ni orang kate mainan tidor..tapi entahla..kadang-kadang benar, kadang-kadang macam real plak..kadang-kadang berkait dengan kehidupan harian kite pun ade jugak..kadang-kadang dalam kehidupan seharian kite, ada masa-masa tertentu serta di situasi tertentu, kite rase macam kite pernah alaminye dalam mimpi kite..ini la kot yang disebut dejavu..aku main belasah je sebenarnye ni..hehehe..rase macam dah betul je..

Berbalik la pada kisah mimpi aku malam tadi ni..aku mimpikan dia..serius..aku mimpikan dia..dia yang sedang sedaya upaya aku lupakan..adehsss…dan dia memperkatakan sesuatu yang sangat di luar dugaan pemikiran aku…aku anggap mainan tidor je sudah kan..hehe..

Mungkin aku rindukan dia?mungkin juga aku sedang memikirkan tentang dia?atau mungkin dia yang sedang mengingati aku..tapi betul ke sebegitu?logik ke die mengingati aku di saat macam ni?hmm…ketika masing-masing sedang memperjudikan kehidupan masing-masing??macam agak sukar untuk ditafsirkan..yang pasti, tak perlu susah payah nak pikir..buat-buat relax je sudah…biar dalam diri macam apa je..berperang dengan suasana..

Haha..macam dah ala-ala emo jeni..so, rasenye tak perlu la panjang-panjang entry kali ni..lain kali, lain masa, mungkin akan diteruskan coretan gurindam jiwa, kisah ceritera purbakala nukilan hamba yang melara ini…

Akhir kate, selamat berpuasa..selamat bersahur..selamat berbuka puasa…selamatlah segalanya…

Everything happen for a good reason..!!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

Friday, September 4, 2009

..Quotes Part II...

Yesterday brought the beginning, tomorrow brings the end, and somewhere in the middle we became the best of friends...
BESTFRIENDS FOREVER..LOVE U ALLZ!!

..INSOMNIA..ye ke?

Hola..moning everybody..(moning ke ni?dh pukul 1 ni..hehehe)..aku baru je berjaye mencelikkan mate dengan jayenye setelah terlena selepas subuh pagi tadik..hehe..malas nk berbuat ape2 selain dari mengadap lappy kesayangan aku ni..hehehe..

Okies, ari ni actuallynye aku nk balik kot..jap jap lagik la kot gerak balik..lepas zohor aku balik la..sampai dh nk dekat asar karang,Insyaallah..kalau aku drive dengan berhemah la..kalau agak tak berhemah,mungkin dalam kul 3.30 dah boleh sampai.hehe

Ari ni kire-kirenye aku nk bicara soal kepayahan aku untuk tido malam skarang ni..haha..aku dh makin melupakan istilah tido d malam hari ni..haih..aku skarang ni asyik tido lepas subuh je..kadang-kadang kalau kelas kul 9 tu,kul 4.30 aku tidola..kul 7 bangun solat pastu stay sampai kul 9 sebab nk pegi kelas..adehss..aku pun tak paham kenape diriku ini jadi sebegini..chewwaaaahhh!!

Kalau dulu time study2, aku memang macam ni jugak..jenis stok tido subuh..tapi aku dah lame meninggalkan zaman itu sejak2 aku dh balik duduk umah,jadi cikgu itu ari..paling-paling tidak pun aku stay up sebab nak tengok match EPL MU je..itupun kalau bola kul 3pagi,aku tido dulu lepas maghrib,karang kul 2pagi,aku bangunlaa..hehehe..yang pastinye,bola mesti kene tengok..

Tapi yang aku peliknye,aku takde pulak mengantuk kalau masuk kelas..mungkin faktor-faktor sekeliling yang membuatkan aku boleh tak mengantuk..faktor-faktor seperti contohnye…..??hahaha…kehenseman En Fadhil yang mengajar kat depan atau cara penyampaian En Shahrir yang sangat macam member2?tapi yang pastinye kalau kelas En Zaidi memang confirm la aku terbongkang mengantuk tahap langit petala kelapan..yelah,asyik2..’ari ni buat keje sendiri,buat drawing macam yang saya bagi ni’..macam dah trademark die dah ayat-ayat menyengat jiwa tu semua…

Aku plak,bile dah lame tak tido dengan teratur ni,mula la datang penyakit-penyakit pelik ni..adehss..migrainku kembali..sakit kepale ku menggigit2 segenap ruang tengkorak aku ni..sakit wooo..tapi dah memang salah sendiri,sakit yang sengaje dicari,tak boleh la nak demand marah lebih lebih kan..balik2 kene marah diri sendiri jugak..hehe..

Oklaa..cam dah masuk zohor je,so..aku dah nk siap siap,nk kemas baju,kemas bilik n mandi la.mau pulang ke rumah lak ni..hehe..owh,lupe lak..today is my brother’s birthday..UDIN..so,I nk wish la kan..HAPPY 23rd BORNDAY..I WISH ALL YOUR WISHES COME TRUE..hehe..love ya!

Selamat berpuase..selamat berbuke puase..selamat bersahur..take care ya!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

..Quotes Part I...

"Manusia yang berhati suci adalah manusia yang banyak menangis daripada ketawa. Didiklah hati dengan keihklasan dan kesucian agar liku-liku kehidupan ini menjadi lebih bermakna dan mengikuti arus perubahan kedewasaan"

I miss them...

Assalamualaikum w.b.t..
I miss everybody yang ade kat umah ni..iskh...esok malam ade majlis berbuka puase kat umah my nenek..nk balik ke tak nak balik ni?
Nak balik,tapi malas nak driving..tapi rase macam nak balik je..ari ni baru jumaat..esok sabtu..kelas ari selase baru ade..isnin ni cuti..adehsss...
Yang pastinye..pagi nanti laa aku fikirkan kembali.....heheeee...

Ini my parent..my ibu n my abah..miss u both..


Ini plak my whole family..my adik2..udin yg baju merah,napi yg baju hijau n farah yang bongsu..


Ade lagik orang-orang yang aku rindu lagi..heeheheee..sape tu??sape lagi kalau bukan my Wani..
Inila wani@kecik@mek cik..hehe...miss u all!!

Lastly..aku nk kuar jap..beli makanan sahur..aku tak makan nasi ni ari ni..perut melayu ni..aku rase macam kene makan nasik jugak laaa..adehssssss,........oklaaaa..sampai sini lu..nanti sambung lagi ek...till then,take care semue!!

Selamat berpuase...hehe..jangan ponteng2 tau!!

Thursday, September 3, 2009

FIRST FOREMOST...

Assalamualaikum w.b.t…

Wah wah..aku dh ade blog..inilah akibatnye terlalu asek menelaah blog2 kawan kawan..ahakksss..nampak sronot plak blogging ni..so,aku pun dengan jayenye mengambil inisiatif untuk turut same berjuang dalam industry pem’bloggina’an ini..hehe..

First entry ni,xde ape nk cerite sangat,just nk warm up dulu la kan my blog ni..huhu..nway,Miss Lala dh cukup xsabau2 menanti first entry ku ni..sabau la..million thanks to lala sebab berjaye mempengaruhi aku untuk wujudkan blog ini..hehe..

Okies..ari ni,dh ari ke 13 umat Islam berpuase..dh nak dekat setengah bulan dh ni kite pose..hehe..dan aku masih dengan jayenye berpuase..masih belum memberikan tanda-tanda bakal meninggalkan ibadah berpuase ini..harapnye stay la tak payah tinggal pose..berperang nk mengganti pose nanti..hehehe..maklumla,banyak betul dugaannye bila berpuase di bulan lain selain bulan Ramadhan ni,..

Ari ni,aku berbuke pose ngan kawan-kawan serumah aku kat kemaman ni..kak dayah,jiha n fiza..bolehla dari buke pose sorang-sorang..lagila tak best..ari ni,aku bukak pose,xde nasik OK!!di ulangi ,AKU TAK MAKAN NASIK ARI NI!!hehe..entahla,agak tiade rase untuk makan nasi kot..aku cume makan murtabak dan kuih kaswi yang aku beli kat bazaar Ramadhan kat Kijal..kenal ke?air masak sudeyyyy!!

Okla..aku agak sudah cukup untuk first entry..nanti orang kate aku pulun plak smpai due tige page untuk first entry..hehe..anyway..harapannye semoge korang gembire la dengan ape yang aku tulis ni..hehehe..tak suke,tak payah bace..ape susah??..

Lastly..selamat berpuase ek semue!!jumpe lagi di next entry..

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa…