Sunday, September 27, 2009

I'M ADDICTED....

holaaa..
kali ni nk cite pasal my addiction plak..hahaa..
ini my sis punye pasal, i'm addicted to LEE MIN HO..wawawawaaaaaa....
kenal x sape??heheee..okies...presenting...
haha..ini semue farah punye pasal..tengok2..aku dh terminat ni..adehsss..
teringat plak time my rumet dulu suke tgk cite korean..aku siap kutuk2 lagi..xsyokla..xbestlaa..xmenarik laa..last2 aku jugak yang asyik tengok..huahuahuaa..
sorry, rumet..i took it back!
tapi seriusly, dh lame jugak aku tak layan cite korean or japan or taiwan or sejenis ngan ni la..last kalo tak silap tahun 2002..time tu cite meteor garden yang famous tu..sampai aku rela ditangkap sbb ponteng pegi surau sbb nk tengok cite tu kat dalam Bilik Tayang skolah..kan cite tu dulu start kul 6 smpai kul 7..aku kan dulu SMKA..kene la pg surau awal..smbahyang berjemaah..huahuahuahua..
almost 7years jugakla aku xlayan sangat series camni..ntah camane lak laa bleh terbabas tertengok cite Boys Over Flowers tu..hahaaa....terus addicted..adesss..
whatever pun..memang best laaa cite ni..even ciplak dari Meteor Garden, but nice..lagi best kot dari meteor garden..heheeee...
lastly..enjoy...........

::RAYA MODE::

salam..hola..hehe..
kabare semue?hopenye sehat la ek..
hmm..dh beberape ari xde update for my blog ni kan..busy beraye mungkin..
okieslaa..nk bercerite ni..sbb masih dlm raye mode, so mestila nk cerite pasal raye kan..hehe..

secare overallnye, aidilfitri kali ini, agak hambar..agak tak best..takde raye sangatla..
bukan ape..tahun ni, macam2 happen..pelbagai kehilangan dilalui..banyak dugaan..
2009, aku ilang 2org pakcik dengan beza antara kedua-duanya 40hari je..2feb2009, arwah Ayah Chik aku meninggal kerane sakit jantung..and then 15mac2009, arwah De aku meninggal sbb accident...tragiknye tahun 2009 ni..

menyaksikan kehilangan yang terlalu tak disangka menyebabkan aku jadi agak tak seronok untuk beraye..masih ade mood beraye, cume tak segembire dulu..ditambah dengan 'kejadian' itu..bermule 17mac2009..hampir sebulan aku hidup tak tentu arah..Subhanallah...besarnye dugaanMu Ya Allah...

ape2pun..hidup mesti terus..life must go on..yang lepas, lepaskanlah...yang penting, jgn bebankan masa depan dengan kenangan masa dahulu..boleh mengingati, cume jangan sampai mempengaruhi ape yang mahu dikecapi..jadikanlah sekadar peringatan, pedoman menempuhi kehidupan...

akhir kate, selamat hari raye aidilfitri..maaf zahir batin...

Wednesday, September 16, 2009

SALAM AIDILFITRI..

Salam..

Hola..hehe..ari ni dh masuk ari ke 26 umat Islam seantero pelusuk dunia ini berpuase..Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t kerana masih diberikan peluang untuk terus merasai nikmat Ramadhan 1430 ini.. syukur juga ke hadrat Allah s.w.t kerana masih dikurniakan keupayaan untuk terus bernafas, merasai keindahan alam ciptaan Tuhan Yang Maha Esa..Subhanallah…

Sempena dh nak raye ni, mau rasenye saye mengucapkan Selamat Hari Raye Aidilfitri kepade semue2 yang cukup penting dalam hidup saye..hehe..(macam rancangan Salam Aidilfitri lakss)..

1. Syukur kepada Allah s.w.t, selawat dan salam buat Junjungan Besar, Nabi Muhammad s.a.w
2. Untuk my family, ibu abah udin napi n farah..u are my everything..
3. For my whole family…my uncles n my aunties..my cousins..
4. My friends..SKPK1 1992-1997, Naimians 1998-2002, KMNSians 2003-2004, bebudak SSF UTM 2004-2007, cecikgu n staff2 SKWM n SKBJ..
5. All my friends laaa…
6. My anak-anak murid..heheeeeee..
7. For those who celebrated Eid all over the world…

Dengan ucapan..Selamat Hari Raya Aidilfitri…Maaf zahir batin..

Lastly…untuk ‘dia’…sorry…tiada maaf buatmu…andaikata saye tak panjang umur pun..biarkan saya pergi dengan tidak memaafkan awak…selamanye…smpai bile bile pun…dengan tidak menghalalkan apa saja yang awak rampas dari hidup saye..smpai bile-bile pun….smpai akhirat…
Nway…when there’s a will..there’s a way…
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…



..hadiah dari hati..







~keteguhan cintaku padamu…
~membuatku tak merasa jemu…
~seringkali pertanyaan yang cuba aku timbulkan..
~bagimu..hanya kebosanan……
~bagaikan ada kesamaran…
~di dalam sinar pengharapan……..


JIKA AKU JATUH HATI..

Salam…
Sekadar titipan penawar duka..
Sekadar picisan pengubat lara..
Sekadar coretan di remang senja…
Sekadar ingatan tatkala masih bernyawa…..

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,

Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu.

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu.

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripadaMu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui jihad dan syahid di jalanMu.

Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya
Agar tidak lalai aku merindui syurgaMu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu,
Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya
Bermunajat di sepertiga malam terakhirMu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasihMu,
Janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh
Dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu,
Jangan biarkan aku melampaui batas
Sehingga terlupa pada kasihMu yang hakiki dan abadi...

..just me..

Salam..
Hye..today aku sekadar nak berceloteh kisah-kisah semase je..cerite ceriti penglipurlara seorang insan bername Nur Hidayati binti Mat Jusoh..

Hari ni, 130909..ari Ahad, Alhamdulillah..sudah masuk hari ke-23 kite umat Islam menyempurnakan rukun Islam ketiga, berpuasa di bulan Ramadhan..sudah hampir benar ke penghujungnye Ramadhan ini.. malam ini dh bakal dinyalakan pelita-pelita segala macam mak nenek pelita untuk menyambut Malam Tujuh Likur..hmm..sudah nak raye rupenye..

Terkadang, bile mengenangkan masa lampau, masa masih kanak-kanak, pelbagai rase datang menjengah..ketawe, suke,duke,menangis..semue ade..macam-macam..kalau berebut selipar la katekan, mengamuk iye2 ni, bergaduh beriye2 ni..tp selepas tu, mesti berbaik-baik balik..mungkin orang kate, ‘biasalah, budak budak..memang macam tu..’..tapi kenape kite yang sudah bukan budak-budak ni tak mampu menjadi macam budak-budak itu?

Merenung kembali zaman silam..zaman mula belajar berjalan..belajar melangkah..setapak demi setapak..jatuh, bangun kembali..mula melangkah semula..tanpa pernah ade erti putus asa dalam diri..mengapa ek skarang hidup tak bisa jadi setegar dahulu?setabah dulu?sesabar waktu itu..?
Hmm..setakat inilah dulu..emosi dh makin menjadi agak kurang stabil..sebelum menjadi tak bagus, I think better I stop here…till then, have a great day everyone…

A LITTLE PUSH IN THE RIGHT DIRECTION CAN MAKE A BIG DIFFERENCE!!

it's shopping time!! Part II

Hola..hye..namaste..hehe..anyway, today I nk cerite tntg aktiviti yg I buat..hmm..ape lagi kalo bukan, SHOPPING or MEMBELI BELAH or MEMPERABIHKAN DUIT!!hehe..tp still the best therapy I’ve ever had..huahuahua..

Okies..today aku g soping lagi..and aku mebeli dan blah dengan cukup jayanye..aku memperabihkan duit dengan cukup bergaye ari ni..haha..aku beli macam-macam and macam biase, aku tak boleh nk upload gambar2 kat sini sebab handphone aku bukan dari kalangan yang canggih-canggih..hehe..

Btw, cerite2 tentang ari shopping sedunia lak. Aku g kuantan ok ari ni..seawal jam 10 pagi lagik..haha..supposednye aku kene balik umah today, sebelum tu member aku En Dash telah memberitahu aku yg die n the geng nak kuar pg Kuantan untuk bershoppping pada Jumaat 110909.. seriously, aku agak excited mendengarkannye..tapi sebab makcikku udah planning nk buat majlis berbuke pd jumaat tu..

Tetibe, malam jumaat tu, aku macam ade inisiatif la kan nk call makcik aku tu la..nk bertanyekan mengenai majlis tu la..aku pun terus la dail..0962204**…
Eyda : hello, assalamualaikum..ngoh,eyda ni..
Ngoh : ye,knape telepon?
Eyda :eyda nk tanye ni, jadi x nk buat buke pose esok ni?kalu jadi, eyda balik la pagi2 esok
Ngoh : dok, dok jadi sbb tak sempat..selase atau rabulah, tunggu farah balik dulu (farah ni adik aku yang kat skudai tu)
Eyda : kalu gitu, xpelah.eyda balik, eyda g umah ngoh ye..
Ngoh : ok, bye
Eyda : bye


Haha..aku dengan gumbirenye terus ym ngn en.dash bagitau aku nk ikut g kuantan…hahaha..tanye2, member aku eton n k.dayah pun nak ikut same..so, kitorang pun planning la nk g kuantan untuk bersoping ni..malam tu dengan confidentnye aku tido lambat sbb bincang2 ngan eton ape nk beli nanti…hahaaaa..

Esoknye, 110909…

Pepagi kul 8 aku dh call en.Dash..aku tanye die kat ane..ingatkan baru lepas Marang ke, blh jugak aku smbung sesi tido2 aku ni..rupenye udah dekat Dungun..spoil mood tido aku d pagi ari..hahaha..bangun dengan kelam kelibutnye..pg kejut member2 yang nk ikut..then trus masuk bilik air..mandi…
Di pendekkan ceritela kan..kul 10 pagi la lebih kurang kitorang memulakan perjalanan ke Kuantan..hehe..sampaila dalam kul 12.30 kot..kalau tak silap la kan..
So, smpai sini dulu la entry kali ni..apa yg berlaku..apa yg di beli..ke mana kami pergi..itu dalam entry seterusnye..heheheeeee….


Till then, daaaaaaaaa…

Friday, September 11, 2009

it's shopping time!! Part I

Salam..
Hola semue..hehe..dh beberape ari aku x mengupdatekan blog ni dengan ceritera nukilan jiwa yang baru ek..hehe..bukan xde cite, baaaaaaaaaaaaaaaannnnyyyyaaaaaakkk sangat nk cite tapi tak tercerite..hehe..banyak kisah yang berlaku dalam minggu ni..suke duke semue ade..yang pastinye, aku still standing kat sini..ehehee..

Okies..melihatkan tajuk entry ni pun dh tau kan ape isi yang bakal diperkatakan ek dlm entry ni..hehe..ni baru part I blum lagi part II n part2 seterusnye..haruslah diketahui bahawa shopping adalah merupakan salah satu terapi yang agak boleh mereleasekan my tension..haha..for me la kan..org lain maybe lain carenye..

Ok..first session pegi shoping ialah pada malam 8hb September..(i xpg terawih,ok)..aku beli wedges (even aku dh tinggi,aku still nk beli jugak..xkire xkire!!)..haha..then aku beli dress kaler turqouise..waaahhh..menarik betul..tp sayangnye, handphone bukan dari kalangan yang canggih2 jadi dukacitala di maklumkan, aku xbleh nak upload gambar2 tu kat sini..hehe..

Banyak lagi aku nk beli sebenarnye ni..aku ingat nk carik baju kat adik aku Farah..hmm..mungkin esok la kot..hehe..sebab..esok aku nk g shopping kat kuantan..makin seronok aku ni..tapi mungkin juga aku sekadar melihat lihat sahaja kerana aku adalah seorang yang agak susah untuk berkenan dengan baju2..haha..sampai kat matrix dulu pernah member2 aku bet sape yang boleh mempengaruhi eyda untuk membeli sehelai baju..dan..semuenye kalah bet..aku je yang menang..aku tak beli baju pun..hahaha..

Hmmm..ape lagi ye..apepun aku nk kene tido dah ni..esok nak bangun awal..dah pukul 1 ni..cuace pun macam sengaje memaksa dan merayu aku agar melelapkan mate..ujan dan ribut yang macam sangat best untuk menidurkan diri..hahaha..aku sukeeee!!!

Oklaa..mau tido laa..till then, thanx for everything..

Lastly, IF YOU CANNOT DO A BIG THING, JUST DO A SMALL THING IN THE BEST WAY!!

Daaaaaaaaaaaaa...

Tuesday, September 8, 2009

Quotes Part III

Silamku adalah satu pengajaran yang pahit...
Mengenal manusia dan keperibadian...
Melalui cerca dan makian...
Ditambah fitnah yang amat mengejutkan....

YA ALLAH,kuatkanlah semangatku...

Ya Allah..
Hanya pada Kau aku bermohon...
Hanya pada Kau aku meminta..
Kuatkanlah semangatku..
Kentalkanlah jiwaku..
Sabarkanlah hatiku..
Tabahkanlah diriku...
Untuk menghadapi segala dugaan yang mendatang..
Dalam menempuhi kehidupan di masa depan..
Hanya pada Kau aku bermohon..
Amin.....

Monday, September 7, 2009

I GOT OVER YOU!

Well, I never saw it coming

I should've started running

A long, long time ago

And I never thought I'd doubt you

I'm better off without you

More than you, more than you know..

I'm slowly getting closure

I guess it's really over

I'm finally getting better.

And now I'm picking up the pieces

I'm spending all of these years

Putting my heart back together

'Cause the day I thought I'd never get through

I got over you...

STOP!

Hola..

Good morning Malaysia n semue..hoho..aku sebenarnye in the mood to kill somebody ni..hahaha..xdelaa..aku ni bukan la tahap serial killer ke hape..aku ni orang biase je..neutral..hehe..

Ari ni, aku teringin plak bercerite tentang topic yang aku bincangkan ngan MISS LALA awal pagi tadi..main point die tak nak aku jadi stalker..hehe..conversationnye lbh kurang camnila kan..(kalo salah, ko tolong betulkan ek La, aku tak berape ingat dah la..)

Eyda : La, ko dah bace entry aku?

Lala : jap2 aku tengok..

Selang beberape minit kemudian

Lala : yang pasal ******** ni ke?

Eyda : a’ah..itu entry versi emo tu..ok ke x?aku mengate **************.

Lala : ko mengate orang kan eyd, tak baik kau eyd..hahahaha (even bg nasihat kat aku, siap ade gelak2 lagi kat blakang tu)

Eyda : ala lala, sekali sekale takpe kan

Lala : dah takde kale2 lagi dah..eyd, stop la jadi stalker, aku pun dah berenti. Nanti ati ko sendirik yang sakit..tak payah susah payah nk fikirkan orang tak gune tu (last ayat ni aku tambah2 rasenye..haha)

Eyda : ye la lala, aku pun dah tak nak

Lala : haaa, sepatutnye dah lame dulu lagi..die pun kan *********. Jadi ************. Ok?

Eyda : baik lala.tp ko kene slalu ingatkan aku tau

Dan akhirnye aku pun mengambil keputusan untuk malas nk fikir tentang manusia2 yang tak tau nk mengenang budi ini semue..adehss..credit to LALA sebab slalu bagi nasihat kat aku..nasihat aku kat die, balik2..”lala, tolongla g buat thesis ko cepat2..” itu je la kan..hehe..

Hmm..frankly speaking..macam lagu ct nurhaliza ni…

Dikala luka terlalu dalam,

Sembuh pun masih tak terpadam,

Hingga terkadang aku berdendam…

Fikir fikirkanlaa…

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

bergelak ketawa time..

hola..
sebetulnye..aku baru lepas bergelak ketawe dengan cukup happynye ngan member2 aku..haha..tau kenape?melihatkan ke'pendek'an akal dan ke'iye2'an insan bername perempuan ni la..adehss..even aku pun pompuan, member2 yang bergelak ketawe ngan aku ni pun pompuan gak, tapi kali ni memang lawak dowh...hahahahahaaa..
ke'iye2'an yang segale tu terserlah giler..macam die sorang je ade hubby..hak hak hak..orang lain pun ade la..tapi xdela macam kau..menempek macam chewing gum melekat kat tapak kasut aku jerwww..adehss..jijik jijik..aku sakit mate betul tengok orang yang melekat semacam ni..nak melekat melekat ni,pakai gam gajah la, deyy..
kalo rupe menawan, sedap jugak mate melihat..ini santek pun tidak, rupawan jauh sekali..anggun?memang jauh panggang dari api..silap2, api pun padam, pemanggang tak sempat sampai kat api, jauh sangat ni..haha..KENYATAAN OK!!
dah banyak aku mengate ni, dah kene berenti, di bulan yang mulia ni, aku kene mengehadkan sesi mengate orang ni..haha..aper2 je la..yang pasti, aku nk pesan sket..
deyy mrs...., padan2 sudah laaa..tak perlu la nk war2 kan seantero dunia ok..setahun pun blum smpai, so,paham2 la ek..ape yg nak jadik seminit jap lagik pun kite tak tau..
nk bermesra2 pun, AGAK AGAK LA WEIIIIII.........tak perlu la nk menempel beriye2 sampai camtu skali...hahahahahahaaaa...
ape2 pun..whatever la kan...
daaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Sunday, September 6, 2009

..PadaMu Tuhan..

..Agarku bisa bahagia...
....Walau tanpa bersamanya...
..Gantikanlah yang hilang...
....Tumbuhkanlah yang telah patah...
..Ku inginkan bahagia...
...Di dunia dan akhirat...
..PadaMu Tuhan kumohon..
....Segalanya....

..misteri mimpi...??

Hola semue..hehe..ketemu lagi kite ek..actually aku kat umah ni, dalam bilik,mencuri-curi mase untuk turut sama mengimarahkan industry pem’blogging’an ini dengan jayenye..sebetulnye,aku gerak balik dari kolej dalam kul 4.30petang tadik,lepas asar..hehe..iye2 je kan planning nk balik lepas zohor n sampai lepas asar..tengok2, kul 6.40 jugak la aku sampai umah..terus siap2 nak buke pose ngan ibu n my brother..

Entry kali ni,bile melihatkan pada tajuknye pun mesti ala2 macam misteri nusantara gitu kan..hak hak hak..sebenarnye bukan ape sangat..saje, aku nak merevealkan ape yang aku termimpi malam tadik..haha

Mimpi ni orang kate mainan tidor..tapi entahla..kadang-kadang benar, kadang-kadang macam real plak..kadang-kadang berkait dengan kehidupan harian kite pun ade jugak..kadang-kadang dalam kehidupan seharian kite, ada masa-masa tertentu serta di situasi tertentu, kite rase macam kite pernah alaminye dalam mimpi kite..ini la kot yang disebut dejavu..aku main belasah je sebenarnye ni..hehehe..rase macam dah betul je..

Berbalik la pada kisah mimpi aku malam tadi ni..aku mimpikan dia..serius..aku mimpikan dia..dia yang sedang sedaya upaya aku lupakan..adehsss…dan dia memperkatakan sesuatu yang sangat di luar dugaan pemikiran aku…aku anggap mainan tidor je sudah kan..hehe..

Mungkin aku rindukan dia?mungkin juga aku sedang memikirkan tentang dia?atau mungkin dia yang sedang mengingati aku..tapi betul ke sebegitu?logik ke die mengingati aku di saat macam ni?hmm…ketika masing-masing sedang memperjudikan kehidupan masing-masing??macam agak sukar untuk ditafsirkan..yang pasti, tak perlu susah payah nak pikir..buat-buat relax je sudah…biar dalam diri macam apa je..berperang dengan suasana..

Haha..macam dah ala-ala emo jeni..so, rasenye tak perlu la panjang-panjang entry kali ni..lain kali, lain masa, mungkin akan diteruskan coretan gurindam jiwa, kisah ceritera purbakala nukilan hamba yang melara ini…

Akhir kate, selamat berpuasa..selamat bersahur..selamat berbuka puasa…selamatlah segalanya…

Everything happen for a good reason..!!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

Friday, September 4, 2009

..Quotes Part II...

Yesterday brought the beginning, tomorrow brings the end, and somewhere in the middle we became the best of friends...
BESTFRIENDS FOREVER..LOVE U ALLZ!!

..INSOMNIA..ye ke?

Hola..moning everybody..(moning ke ni?dh pukul 1 ni..hehehe)..aku baru je berjaye mencelikkan mate dengan jayenye setelah terlena selepas subuh pagi tadik..hehe..malas nk berbuat ape2 selain dari mengadap lappy kesayangan aku ni..hehehe..

Okies, ari ni actuallynye aku nk balik kot..jap jap lagik la kot gerak balik..lepas zohor aku balik la..sampai dh nk dekat asar karang,Insyaallah..kalau aku drive dengan berhemah la..kalau agak tak berhemah,mungkin dalam kul 3.30 dah boleh sampai.hehe

Ari ni kire-kirenye aku nk bicara soal kepayahan aku untuk tido malam skarang ni..haha..aku dh makin melupakan istilah tido d malam hari ni..haih..aku skarang ni asyik tido lepas subuh je..kadang-kadang kalau kelas kul 9 tu,kul 4.30 aku tidola..kul 7 bangun solat pastu stay sampai kul 9 sebab nk pegi kelas..adehss..aku pun tak paham kenape diriku ini jadi sebegini..chewwaaaahhh!!

Kalau dulu time study2, aku memang macam ni jugak..jenis stok tido subuh..tapi aku dah lame meninggalkan zaman itu sejak2 aku dh balik duduk umah,jadi cikgu itu ari..paling-paling tidak pun aku stay up sebab nak tengok match EPL MU je..itupun kalau bola kul 3pagi,aku tido dulu lepas maghrib,karang kul 2pagi,aku bangunlaa..hehehe..yang pastinye,bola mesti kene tengok..

Tapi yang aku peliknye,aku takde pulak mengantuk kalau masuk kelas..mungkin faktor-faktor sekeliling yang membuatkan aku boleh tak mengantuk..faktor-faktor seperti contohnye…..??hahaha…kehenseman En Fadhil yang mengajar kat depan atau cara penyampaian En Shahrir yang sangat macam member2?tapi yang pastinye kalau kelas En Zaidi memang confirm la aku terbongkang mengantuk tahap langit petala kelapan..yelah,asyik2..’ari ni buat keje sendiri,buat drawing macam yang saya bagi ni’..macam dah trademark die dah ayat-ayat menyengat jiwa tu semua…

Aku plak,bile dah lame tak tido dengan teratur ni,mula la datang penyakit-penyakit pelik ni..adehss..migrainku kembali..sakit kepale ku menggigit2 segenap ruang tengkorak aku ni..sakit wooo..tapi dah memang salah sendiri,sakit yang sengaje dicari,tak boleh la nak demand marah lebih lebih kan..balik2 kene marah diri sendiri jugak..hehe..

Oklaa..cam dah masuk zohor je,so..aku dah nk siap siap,nk kemas baju,kemas bilik n mandi la.mau pulang ke rumah lak ni..hehe..owh,lupe lak..today is my brother’s birthday..UDIN..so,I nk wish la kan..HAPPY 23rd BORNDAY..I WISH ALL YOUR WISHES COME TRUE..hehe..love ya!

Selamat berpuase..selamat berbuke puase..selamat bersahur..take care ya!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

..Quotes Part I...

"Manusia yang berhati suci adalah manusia yang banyak menangis daripada ketawa. Didiklah hati dengan keihklasan dan kesucian agar liku-liku kehidupan ini menjadi lebih bermakna dan mengikuti arus perubahan kedewasaan"

I miss them...

Assalamualaikum w.b.t..
I miss everybody yang ade kat umah ni..iskh...esok malam ade majlis berbuka puase kat umah my nenek..nk balik ke tak nak balik ni?
Nak balik,tapi malas nak driving..tapi rase macam nak balik je..ari ni baru jumaat..esok sabtu..kelas ari selase baru ade..isnin ni cuti..adehsss...
Yang pastinye..pagi nanti laa aku fikirkan kembali.....heheeee...

Ini my parent..my ibu n my abah..miss u both..


Ini plak my whole family..my adik2..udin yg baju merah,napi yg baju hijau n farah yang bongsu..


Ade lagik orang-orang yang aku rindu lagi..heeheheee..sape tu??sape lagi kalau bukan my Wani..
Inila wani@kecik@mek cik..hehe...miss u all!!

Lastly..aku nk kuar jap..beli makanan sahur..aku tak makan nasi ni ari ni..perut melayu ni..aku rase macam kene makan nasik jugak laaa..adehssssss,........oklaaaa..sampai sini lu..nanti sambung lagi ek...till then,take care semue!!

Selamat berpuase...hehe..jangan ponteng2 tau!!

Thursday, September 3, 2009

FIRST FOREMOST...

Assalamualaikum w.b.t…

Wah wah..aku dh ade blog..inilah akibatnye terlalu asek menelaah blog2 kawan kawan..ahakksss..nampak sronot plak blogging ni..so,aku pun dengan jayenye mengambil inisiatif untuk turut same berjuang dalam industry pem’bloggina’an ini..hehe..

First entry ni,xde ape nk cerite sangat,just nk warm up dulu la kan my blog ni..huhu..nway,Miss Lala dh cukup xsabau2 menanti first entry ku ni..sabau la..million thanks to lala sebab berjaye mempengaruhi aku untuk wujudkan blog ini..hehe..

Okies..ari ni,dh ari ke 13 umat Islam berpuase..dh nak dekat setengah bulan dh ni kite pose..hehe..dan aku masih dengan jayenye berpuase..masih belum memberikan tanda-tanda bakal meninggalkan ibadah berpuase ini..harapnye stay la tak payah tinggal pose..berperang nk mengganti pose nanti..hehehe..maklumla,banyak betul dugaannye bila berpuase di bulan lain selain bulan Ramadhan ni,..

Ari ni,aku berbuke pose ngan kawan-kawan serumah aku kat kemaman ni..kak dayah,jiha n fiza..bolehla dari buke pose sorang-sorang..lagila tak best..ari ni,aku bukak pose,xde nasik OK!!di ulangi ,AKU TAK MAKAN NASIK ARI NI!!hehe..entahla,agak tiade rase untuk makan nasi kot..aku cume makan murtabak dan kuih kaswi yang aku beli kat bazaar Ramadhan kat Kijal..kenal ke?air masak sudeyyyy!!

Okla..aku agak sudah cukup untuk first entry..nanti orang kate aku pulun plak smpai due tige page untuk first entry..hehe..anyway..harapannye semoge korang gembire la dengan ape yang aku tulis ni..hehehe..tak suke,tak payah bace..ape susah??..

Lastly..selamat berpuase ek semue!!jumpe lagi di next entry..

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa…