Monday, November 30, 2009

.mY LiFe parT III..

Salam..hola..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..lame giler rase tak update blog aku..abes semua lelabah sesawang sesarang bagai ade kat blog aku ni..adehs..bukan xmo update tp banyak keje sangat laa..rasenye aku bakal mengambil keputusan cam MISS LALA jugak la ni..menamatkan aktiviti berblogging buat sementara waktu..huhhuhu..bukan ape, cume memberi laluan kepada aktiviti-aktiviti dan perkara-perkara yang penting dulu..kirenye cam first priorities gitu..hak hak hak..

Okieslaa..minggu ni and minggu lepas agak busy jugak la..macam2 keje kene setelkan..but setakat ni, masih mampu bertahan..InsyaAllah..chaiyok2 eyd!yesszzaaa..aku sedang mempertaruhkan kesabaranku dengan sikap housemateku yang macam2 tu..until now..aku sentiase dan masih bersabar..hahaha..moge2 kesabaranku ni bakal menyerlahkan keanggunan diriku yang dh memang sedia anggun cantik jelita ni..huahuahuahuhauaaaa….ape aku mengarut ni..adakah sebab aku tensen ari ni??mungkin juge laaaaaaaaaaaa..hahaha..

Ari ni, abes keje je aku nk g tengok wayang..kalau cuace dan keadaan mengizinkan la..aku nk layan twilight ok!!best ke xbest ke..cam sy*al ke, aku still nk g tengok jugak..no matter what..haha..aku mesti tengok jugak cite vampire2 ensem cenggitu kan..aku mane blh terlepas cite2 vampire ensem gigit2 leher orang ni..hahahhahahaaaa…gilo apo!

Haaaaaaaaaaa..aku nk cite pasal perjalanan pulang aku berhari raya aidiladha di kampung bebaru ni laa..tau tak, aku dh awal2 prepare simpan barang bagaiiiiiiiiiiiiii sebab ingat nk balik awal la kan..tgk2 kul 1.15 jugak aku gerak dari Gebeng ni..dh la supposednye 3hours je perjalanan, jadi sampai 7hours..cam hape je aku rase..naik berketak2 bontot aku dalam kete tau..dh la aku rase semut2, lipas2 segale macam menatang seolah2 memerli aku je..sebab diorang lagi laju dari kerete aku..adehsss..tensi2..sesampai aku kat umah dah pukul 8.30 malam pun…hohohoho…
Ok la..keje aku ade lagi yang belum siap..tapi aku dh macam agak kemalasan dan keengganan untuk menyelesaikan keje tetibe datang menyengat2 jiwa dan nurani aku ni..hahaha..dahla..baik aku update blog je..lagi syok wooooo….hahaha..

Till then, take care all…
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

Thursday, November 19, 2009

"JUMPA LAGI ESOK"

Salam..hola..hye..hehehe..sehat ke semue?ari ni ade mase sket nk update even keje saaaaaaaaaaaannngggaaaaaaatttttt banyak…cube bertahan dalam situasi ni..huhu..harap-harapnya berjaye la hendaknye menghadapi keadaan ke’pressure’an terlampau ni..
Okieslaa..ari ni ade mase sket nk bercerite ceriti ngan semue..pasal ape ye..??hmm..pasal kehidupan seharian la ek..hehe..skarang ni, I dh memulakan tugas kat company ni..NPTM..adehss..Nippon Precision Technology Malaysia..hehe..syok jugak laa..tp kan kadang2 I pening jugak bile terpakse berbicare ngan SR Supervisor n Manager yang berwarganegara Jepun ni..hahaha..aku main hentam gak laaa..tp kan ade je yg try to communicate in English tapi…English die pun tetap slang Jepun,OK..haha..payah betul nk paham..(Mintak2 Mr Hagiwara xbace blog aku ni..)
Tapi kan..aku nk cerite sket..something yang buat aku terkejut tadik siang..huhuu..ade sorang SR Exec ni la..memang Japanese la..name die Mr Tadao Maehara..so, die memang agak xreti la nk communicate in English la..die memang caaaaaaaakkaaapppp Jepun je.. sebab tu die ade translater, En.Azmi yang tolong translate untuk Mr Maehara ni..
Nk dijadikan cite, petang tadik, dalam kul 5.30petang, I pun nk balik la sebab nk pg Kuantan lak lepas keje..i pun dengan bersungguh2nye pun bersiap2 la dengan kelam kabutnye sbb nak balik ni..haha..U tau laa kan I bile time bersiap2 ni..memang laaaaaaaaaaaajjuuu je kan..haha.. tup tup, I pun jalan la nk kuar dari ofis kan, lalu la depan Mr Maehara yang tgh buat keje die..and tetibe je die menegur i….die kate..’Bye, jumpe lagi esok..!’ memang terkejut sangat aku dengar..die cakap Melayu laaa..hahahahaaaaa..aku pun jawab la..’InsyaAllah’..die pun tersenyum2 je..hahaha..tetibe time aku dalam kete, aku terfikir plak, camane laaa aku blh jawab macam tu..die bukan paham pun..hahaha..patutla die tersenyum2..mungkin die paham kot..hahaha..
Aku suke tgk Mr Maehara ni sebab pagi2 time bersenam pagi tu, die selalu bersungguh2 and duduk paling depan skali..walaupun dah agak berumur, (die dh 57tahun) tapi still bertenaga untuk bersenam..dhlaa aku suke senaman tu sebab suara Japanese yang mengire dalam CD tu cam cute jerr..hahahahahahahaaa…
Oklaaa..lenkali aku update lagi ek..nk siapkan keje plak..karang aku kene bambu ngn Madam ttttttuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttt….hahahaaaaaaa…xmau la aku, sakit telinge je nanti..cukupla aku tengok orang lain kene bambu depan aku..hehe..anyway..take care all..
Luv u all..!!xoxo..muahssssxxxxxxx…

Wednesday, November 18, 2009

..cerite ceriti..

salam..hola semue..hhuhu..sory sbb busy laa..dh lame x update..bukan ape, agak busy sket dengan kehidupan baru dan keadaan berbeza..ape2pun..dh update ni kan..hehehe..walaupun agak2 x sempat mane la..
okies..i just nk kongsi cerite kehidupan baru ni..so far, still ok n gembira..dengan kehadiran orang2 yang amat bermakna dalam hidup..so i hope everything will be fine..and bahagia..doakan i. guys!..
i got something to do..by the way..nanti i update balik..
love u guys!!xoxo..
daaaa....

Sunday, November 8, 2009

kolot sangatkah saya??

Salam..hehe..lame betul rase tak update blog..banyak urusan laa..hehe..lagipun, takde yang betul2 menarik untuk dikongsi..maybe nak cite pasal my car yang rosak tu..huhuhu..ntah apela rosaknye, sedih I tau..bestfriend I masuk workshop..uwaaa….(!_!)..

Then, aku nk kongsi something ni..hmm..maybe lebih kepada pemahaman atau kepercayaan kite sebenarnye..if kite nk macam tu, maka, macam tu la jadinye..mesti pening kan?hehe..ok..terus kepade pointnye..last few days, ade org kate aku kolot pemikiran..hmmm..why?jeng jeng jeng..

Hanye sebab aku kate, bertunang bukan menghalalkan cara..bukan menghalalkan kite ngn tuning kite check-in hotel or whatever la kan..just sebab aku kate, MARUAH SEORANG WANITA ADALAH KETEGASANNYA DALAM MEMPERTAHANKAN KEHORMATAN DIRINYA…itu je..itu ape yang aku pegang, ape yang aku percaye..aku just menyatakan apa yang aku percaye selame ini..tapi, hanya sebab mempertahankan pendapat, maka aku dilabel sebegitu…KOLOT SANGAT KE PEMIKIRAN AKU NI?..tapi tak mengape..yang penting, aku percaye mende tu, dan aku akan stick ngan mende yang aku percaye je…selebihnye, aku tak rugi ape-ape..rugi wang, rugi mase, rugi kehormatan diri sekalipun…
Mungkin ade yang terase dengan apa yang aku katekan ni..tapi, itu kan aku punye pendapat, and ini pun blog aku..xsuke bace, just click je tande pangkah kat sebelah kanan atas tu..ape susah kan???hahahaaa…

Aku dah membesar dengan mengenali pelbagai jenis manusia..berbagai-bagai orang aku jumpe..bermacam-macam ragam aku temui..dan aku dikecam hanya sebab aku berfikiran sebegitu..bile aku kate, seharusnya kita, anak gadis Melayu..penuh adat ketimuran..mempertahankan Ketimuran itu..tegas..dan jangan mudah menyerahkan kehormatan diri sewenang-wenangnya..itu kesucian kita..milik kita..jangan senang-senang nak bagi orang tanpa ada ikatan yang menghalalkannya…biar tentu sudah ada akad yang dilafaz atas nama kita..biar pasti sudah termetrai janji bersaksi Ilahi..biar pasti cinta itu cinta abadi….cinta yang diberkati..bukan sekadar untuk main-main..

Aku agak emo OK bile berbicare hal ini sebab pade aku, kalau pun ko tak boleh terime ape yang aku cakap, apa yang aku percaye, ape yang aku jadikan pegangan, suke ati ko lah..aku tak kesah..cume, jangan nak kate aku macam-macam..aku tak pernah pulak nk judge orang yang buat macam ni..aku takdelah sampai tak kawan ngan kawan-kawan aku yang konon-konon kebanyakannya nak membuktikan cinta ini..aku ok je..itu hal diorang..yang aku marahnya, bile pegangan aku dipersoalkan..whatever laa..ade aku mintak duit korang??takde kan??so..just shut the fu*k up!!

Aku cume menyuarakan apa yang aku rase..kalau mende tu pun boleh membuatkan aku dilabel berfikiran kolot..ape2 je la kan..maybe sekarang korang sedang memikirkan keseronokannya sahaja..mungkin nanti-nanti Allah bukakan hati masing-masing untuk berfikir ke depan..memikirkan kemungkinan-kemungkinan yang bakal berlaku..akibat-akibat yang mungkin terjadi nanti..

Setakat ini lah dulu coretan menyentuh jiwa aku ni..!!haha…

Lenkali sambung lagi ye..