Monday, December 28, 2009

AZAM 2010..

Salam..agak lame rasenye tak update blog ni..asyek bace blog org je kejenye..blog sendiri agak tak terurus skarang..huhu..bukan ape, bukan xde idea, cume bile dah terlalu banyak nk dicerite, jadi tak tau yang mane nak didahulukan..hahaha..alasan bagaaaaiiii..haha..

Actually, I’m quite busy with my life skarang..dengan macam-macam keje and task yang perlu disudahkan before dateline laa..dengan kehidupan after working hours lagi..huhu..by the way, I’m still ok and happy..hope happily ever after la kan..(agak2 hood bace x?sbb aku penah cakap ngan die aku tak pecaye happily ever after ni..haha)..

So, ari ni berkisar mengenai AZAM la kan entry aku..nk listkan azam tahun 2010 ke?agak menarik jugak tu..huhuhu..bile bercerite tentang azam ni, teringat plak member aku yang name MOHD AZAM AZAHARI tu..kat mane die agaknye ek?hehe..tetibe plak kan, teringatkan die..FARISIAN yang pernah menggemparkan NAIMIAN…hahahahaaa..zaman silam punye cerite, xperlu dibising2kan lagik..hahaha.. semua dah besar2 skarang..tu kisah zaman skolah2..hihihi..

Okieslaa..bile cerite tentang azam ni, macam2 yang azam yang ade..nk kawen la, nk kurus la, nk beli kete la, nk beli umah la, nk beli itu la, ini la..macam2 la..kadang-kadang kite dengar pun boleh jadi confuse sebab macam2 la yang tak kite terfikir pun boleh diazamkan oleh diorang..

Jadi tahun ni, macam tahun2 sudah..aku ade jugak berazam..menanam azam..bukan menanam benih laa..haha..azam ni penting la..macam nawaitu la..ape2 nk buat, yang paling penting biar ada niat, biar ada kesungguhan dari awal lagik, baru ape yang kite nak tu dapat membuahkan hasil yang seperti diharapkan…

Okeh..azam 2010………

1)nk penuhi azam 2009 yang belum tercapai..
2) nk jadi org yang berguna
3)stop segala bagai aktiviti yang membuang mase aku..haha
4)nk kumpul duit bebanyak..nk bina ‘masjid’..InsyaAllah
5)nk beli vaio pink
6)nk anting-anting black pearl made in sabah
7)nk ………..

Lain-lain, biarlah rahsia…haha..
Okielaaa…dh ade keje ni..nk buat keje plak..nanti sambung lagik..
Take care..xoxoxoxoxoxo..

Monday, December 21, 2009

..separuh jiwaku pergi...

Separuh jiwaku pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka..

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku..

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua..

..i'm workaholic!!..

salam..wawawa..tengok title pun dh cam hape je kan?hahaha..macam hape2 je kan..haha..aku ni workaholic ke?merujuk kepade beberape orang terdekat yang mengenali aku..mungkin jugak la aku ni sebegitu..huhuhu..dulu2 time study, memang diakui la aku memang over workaholic..lebih2 lagi bile ade mende2 yang kene di setelkan dengan segera..haha..ataupun dalam gerak kerje program2..
sebenarnye aku pun xtau motif aku mengepost entry ari ni..hahah..yang pastinye aku sedang bengang dengan sorang staff kat sini..macam2 perangai la yang ade..menyusahkan orang lagi..dari semalam lagi orang ni membengangkan diri aku..tapi aku kan wanita penyabar..jadi aku pun dengan anggunnye, bersabar laaaaaaaaaa..hahaha..
semalam ari ahad tau, aku datang jugak ofis, komitmen beb! ade firedrill olok2, jadi aku kene la datang, kalo x camane aku nk siapkan report bagaaaaiii tu kan..orang ni, inform kat aku kul 8 pagi tau..aku dengan gigihnye bangun jam 6.30 pagi bersiap2 sebab nk datang kul 7.40 ni..dahlah malam tu aku layan movie kat east coast mall..tengok midnite cite AVATAR, kul 4pg baru aku balik umah..huh!gigih ni kul 7 nk g ofis..
sesampai je kat ofis, rupenye start kul 10pg firedrill tu..aku punyelaaaaaaaa bengang kan..aku call la orang tu, die boleh kate 'saje abg **** tak nak bagitau ida, nk suruh ida datang kul 8 pagi'..bingai syi*ll kepale otak die..memang aku marah...dengan laparnye, dengan mengantuknye aku ni, sabar lagi tau..naseb la pak guard ni baik, ajak aku g sarapan..haha..
last-last, firedrill yang sepatutnye start kul 10 dah kene extend sampai kul 10.50..tengok la,report nanti aku nk tulis kul 10.50..lewat 50minit..abes tu person in charge kepale otak xpakai..briefing xde bagi, dhla sampai lambat, 10.30 baru nk sampai kan..nanti madam bace report aku, tengok 10.50, ko la jawab ek..kitorang semue dh awal dah..ko yang lambat!!aku malas la nk cakap..
okieslaa..at least aku release jugak bile meluah rase dalam blog ni kan..hahaha...
take care..daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....xoxoxoxoxo..

Tuesday, December 8, 2009

~TAKE A GOOD CARE OF HER~

TAKE A GOOD CARE OF HER by ELVIS PRESLEY

Take good care of her, take good care of her
I suppose I ought to say congratulations
For you won the only girl I ever loved
But I hurt too much to face the situation
Just take good care of her, take good care of her

Just to be around her was my greatest pleasure
She was everything my future held in store
So remember when you take my only treasure
Just take good care of her, take good care of her

I must accept it, she loves you more than me
So with my broken heart I'll bow out gracefully
Please don't send me any wedding invitation
For I couldn't bear to see her there with you
If she's happy, that will be my consolation
Just take good care of her, take good care of her

Take good care of her, take good care of her

*actually, this song pernah ade orang dedicate to me..tp dh jadi memories..ntah kenape, tetibe ari ni, teringatkan die plak..so, i post this lyric..enjoy haa..

Friday, December 4, 2009

AUDIT!AUDIT!

Salam..hye..hoii..hihihihi..sehat puan-puan?ok..ari ni kite akan belajar cara-cara untuk memasak hidangan Johor ye puan-puan..nama masakannya ialah, ayam panggang masak berempah bercili bersantan berlada ape segale..bahan-bahannya ialah….seekor ayam yang tak payah buang kulitnye, kalo nk lebih elok, bolehla pakai ayam yang masih idup ye..teeerrrbbaaaiikk,kawww dari ladang..(sori, tergune EN.AIZUL MARCELLO punye title entry lak..)hahahaaa…dah2, jgn meneruskan usaha mengarut sebegitu lagi…hahahahaaaaaaaaa

Ari ni, aku agak busy jugakla. Ditambah dengan kerja-kerja pegi mengaudit 5S kat department2 dalam kilang ni..kene jadi photographer, ok..nasibla sekadar aku amek gambar mane2 space yang agak macam tak tersusun je..senang la..haha..then, bagi-bagi markah je, keje yang agak senang dan agak tak membosankan la..hahaha..

Esok aku tak keje, itu yang aku gumbira semacam je menghabiskan ari ni..dengan raaaamai yang takde dalam ofis ni, ade yang cuti, ade yang MC, ade yang ML, ade yang pegi training kat PSDC and macam-macam la..aku agak tenang di situ, cume kadangkala diganggu oleh efek bunyi-bunyian yang terhasil akibat larian beramai-ramai oleh operator pengeluaran yang sedang berkejar untuk makan di kantin itu..hahaha…siyes beb..cam larian amal lak aku dengar..

Then, malam tadik, agak macam miracle la kot berlaku..ahahaha..tak tersangke sungguh aku..di kala aku sedang berusaha merangka percaturan hidup aku seterusnya, aku dikejutkan oleh satu panggilan yang disangka-sangka..hahaha…WTF!..he’s calling me..again and again..hmm…rindu kat aku la tu..hahaha..sowie la..cinta kite dah lame mati..rindu saye buat awak dh lame terhenti….

Okiesla..last but not least..aku nk kuar makan…lapar ni setelah sepagi bersame mengaudit kilang untuk kesejahteraan bersama..

Till then, take care..bye2..

Thursday, December 3, 2009

..i believe in you..

…follow your heart…
…let the love lead through the darkness...
…back to a place you once view…
…I believe, I believe, I believe in you…
…follow your heart…
…be yourself, an angel of kindness…
…there’s nothing that you cannot do…
…I believe, I believe, I believe in you…

.mY LiFe parT V..

Salam..hyeeeeeeeeeeeeee…hehehe…berjumpe lagi kite dalam rancangan…..rancangan ape adik adik???rancangannnnnnnnn……..LU APA HAAAAAAAAAAAAALLLLL??hahahaaaaaa…
Ari ni as usual la..keje ade agak banyakla dan macam selalu la aku akan berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk melaksanakan kerja-kerja ku..dan pada masa yang sama turut sama ber’struggle’ dengan gigihnye merajinkan diriku ini…huhhuhuhuhu…
Hmm..cite ape ek?jeng jeng jeng….malam tadik………….kan…………………………………………………..
Hahaha…aku dapat housemate baru…budak dari Lahad Datu..sabahan bah! Nampak budak cam ok je..hmm..dengan harapan, janganlaaa lepas ni aku macam takde housemate jugak..haha..budak muda dari aku la..baru umo 23..bolehlaa dari ura-ura ari tu, nk masukkan indon kat umah sewa aku..xmaula aku..mau berbelit-belit lidah aku pronounce bahasa Indon nanti..hehehe..

Haaaaaaa..syukur ALHAMDULILLAH…SYUKUR TERAMAT SYUKUR PADA YANG MAHA ESA..aku tenang kembali..berbanding dulu..time tengah serabut kepala otak bagaaaaiiii kan…now, makin tenang…makin relax..aku dah mampu berfikir tanpa tekanan..tanpa ada dendam di hati..tanpa ada rasa sesak dalam dada…namun begitu, tak bermaksud, saya memaafkan ‘awak’…aku cuma rasa lebih senang begini..gembira dengan apa yang aku ada sekarang..bahagia dengan kasih sayang orang-orang di sekeliling aku sekarang…

Oklaa..dah abes cerite untuk masa sekarang ni..kepade semue, rajin2kanla diri anda untuk bekerja, okeh!jangan malas-malas…..(merujuk pada diri sendiri jugak ni)..jumpe lagi..

Take care…xoxoxoxoxo…

Wednesday, December 2, 2009

CONGRATULATIONS!

Salam..hye..aku update lagi..haha..aku sedang berusaha merajinkan diri melakukan kerja-kerja yang baaaanyak di dalam opis ni..OK!!aku SEDANG BERUSAHA yerr..TAKE NOTE SEMUA!!haha..so, kalau tak berjaya untuk merajinkan diri pun, tak boleh nak salahkan aku kalau aku tak berjaya..sekurang-kurangnya, aku SUDAH BERUSAHA,OK!hahahaaaaaa…..
Ari ni,takde ape sangat nak diceritakan..cume nk bekongsi kegembiraan berita pertunangan kengkawan aku laa..hmm..MILLION CONGRATES untuk semua-semua yang telah mengubah status masing-masing..yang dah bergelar tunangan orang tu..tahniah ek..kepada PERUS yang baru melangsungkan pertunangan pada 29 Nov 2009, aku tumpang gembire ek..kepada MUS, AIN ZALIKHA yang dah langsung bulan brape ntah, aku pun nk ucap TAHNIAH jugak..
Tapi kan, bile bercerite pasal pertunangan ni, ade jugak kisah dukanya..mengingatkan kisah ni, sedih pun ade, terasa pun ade..hehe..bile, MY BESTFRIEND for almost 11 years, tetibe, tak bagitau kisah pertunangan die..and, kitorang tahu pun through Facebook tau…aduhss..tertusuk jiwa raga..maybe pada sesetengah orang, macam takde ape sangat kan, tapi pade kitorang, memang buat terasa hati la..iskh..member baik beb!ape2pun..moga AZHANI CHE IBRAHIM gembira dengan kehidupannya sekarang…well, still congrate..
Now, cite pasal member2 lain lak yang dah melangsungkan perkahwinan..nak jugak kan ucap tahniah, moga gembira dan berkekalan sampai bila-bila..waahh..okla..first, untuk K.SUZIE AND ABG NIK, HAMIZAN AND HAMDI, ZYLA AND NAPI, AIN KHAN AND POTET, EHA AND FAIZAL, MYZA AND HERMI, UNI AND HAZIM, EVIN AND SHAIFUL..ermm..itu je la yang aku ingat buat masa sekarang..hehe..even ade yang aku tak terpergi, aku mintak maap yer..moga berkekalan sampai bebile..bahagialah hendaknye..MAKE BABIES!!huhhuhu..
Last but not least, buat NURUL AKMAL AHMAD yang ade kat meja belakang meja saye ni..hihihihi..sedang berdebar mungkin die..yelaa, bakal menamatkan zaman anak daranye minggu depan..huhhu..moge2 selamat la segalanye..TAHNIAH jugak..hehe..moga berkekalan hingga ke akhirnya…InsyaAllah, takde aral, saye sampai jugak nanti ke Neram sane..hehe..
Juga buat NURUL ASHIKEEN KAMARUZAMAN DAN IMRAN SHAHRIL NAIMAT yang bakal kawen jugak 12 disember ni..TAHNIAH…K.NORA pun..12 dis jugak..(agak2, k.nora bace x blog aku?)..TAHNIAH LAAA SEMUA EK..
Waaaahhh…banyak betul kisah tunang, kahwin ni..tapi saye, bile nk kawen?haha..tunggu yeeeeeeee…ura-ura sudah ada..tunggu masa dan ketika sahaja…insyaAllah..saye akan jemput kalian semua..DOAKAN YE..HAAAIHH!
Sekian…(hahaha,skema giler seyh!)

Tuesday, December 1, 2009

.mY LiFe parT IV..

Uwaaaaaa..salam semua..hehehe..banyak lak mase aku untuk update blog minggu ni..haha..keje xde sangat kot (walaupun menimbun-nimbun)..aku buat-buat tak nampak je..hehehe..now, dalam opis..tenang je aku rase kalo Mr. Wong tak ber’conversation’ ngan geng2 sales die kat phone tu..haha..kalo tak, mau biiinnngggiiiitttt gak la telinge cik Eyda Cantik ni..hahaha..macam-macam yang tak tau jadik tau semue..huahuahuahua..

Ryte now, maybe I miss someone..hakhakhak..sapeeewwwww???suke hati aku laaaaaaaaaaaa sape2 pun..yang ko bebizi nak tau tu,knapee??hahaha..mestila aku rindukan orang yang jauh di mate tapi dekat di hati..hahahhaaaa….ayat cam hapeeerrr je kan??xpela, yang penting aku takde kaco ko nye balak kan..…haaaaaa!!
Seterusnye..udah tak tau nk tulis apekebendelagintah…dah la..aku nk berenti..smayang zohor jap..ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee….daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…

Till then, take care all!!

Luv u..muahhsssxxx…xoxoxoxoxoxo..