Monday, December 20, 2010

a long journey..

Salam, hye, hello peeps..huhuhu..ade sehat ke semue?lame btul x menjengah ke blog I ni..huhu..nk kate sibuk, memang sibuk la sangat..so far, OK la kot..okies..today is 20th April 2010..and it’s someone’s bornday..for HIM, Happy Birthday..have a really wonderful and great bornday..I love You and I always Do..*wink2*..
So far, nk cite pasal ape je ek?pasal kehidupan skarang la..skarang ni agak bz dengan fail2 penghabisan for 2010 la..nk capai KPI la, nk capai standard la..nk pastikan Target 2010 tercapai..it’s not really an easy thing la..agak sukar di beberapa persimpangan..huhuhu..maksudnye, ade tempat2 yang agak sukar but, Alhamdulillah..sy mendapat bantuan dari mereka2 yang sangat pakar..sangat Berterima kasih la kepade mereka semue..di sini nak cakap la TERIMA KASIH yang terhingga kepada mereka semue..even diorang mungkin tak baca la kot, but I still want to say Thank..I love you all..
Minggu ni agak ok..baru lepas sibuk dengan Karnival Belia Terengganu and so on la..dah masuk hari kedua bekerja di Minggu-minggu terakhir 2010 ni..ari ni sibuk dengan perintah pertukaran pegawai kanan la..semue sibuk2, mane tahu tibe2 ade name tertulis di situ kan.hehehe…mane2 yang mintak tukar tu semue berdebar2 nk tunggu..and for My Friend kat sini yg sedang berdebar2 menanti saat name naik nak tukar tu, wish u the best of luck la..InsyaAllah, ade rezeki, dapatla tukar tu kan..
Hmm..lastly, I need to breathe easily while it comes to tell this..I miss My Wani..really2 miss her..xtaula nk jumpe die bile plak ni..huhuhu..=)
Okies la..cm dh xde arah tujuan je nk cite ape lg pun xtau..huhuhu..okeh, jumpe lagi in the next entry…till then, take care..

Friday, November 12, 2010

Happy Time!

Salam….
Hye, hehehe…rase cm saaaangat lame x update blog..quite busy la skarang ni..=)
I hope everything’s gonna be fine, insya Allah..
Well, well, well…bercerita kisah hidup saye skarang..
Alhamdulillah..bertambah baik..saya sangat bersyukur dengan apa yang saya ada skarang..
Even, sometimes ade jugak masalah dengan apa yang sy buat skarang, I will learn..belajar dari yang lebih arif..PRACTISE MAKES PERFECT..=)
25 October 2010, sy melapor diri di salah sebuah badan kerajaan di negeri kelahiran saya..alhamdulillah..syukur tak terhingga..=)…harapnya, semua bakal merubah perjalanan hidup saya ini..selebihnya, tawakal sahaja..
Hampir 2 minggu berkecimpung dalam karier baru ini..pelbagai amanah dipertanggungjawabkan pada saya..InsyaAllah saya akan sempurnakan selagi termampu oleh diri..Cuma, don’t expect too much..saya bimbang tak mampu bagi orang baru seperti saya ini..
Okies la, setakat ini je dulu quick update from me..lain kali update lagi (kalo ade mase and kesempatan la ek..)..till then, take care..

Sunday, August 15, 2010

Salam Ramadhan..

salam..hye..hehehe..rasenye dh sangat berhabuk segale my blog ni..maklumla, sangat sibuk tak terada masa untuk mengupdatenye..
anyway, semue member2 dah buat entry for Ramadhan ni..jadi, sy tak terkecuali laa..

KEPADA SEMUA..
selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak..selamat berpuasa..
semoga Ramadhan kali ini, lebih baik dari Ramadhan sebelum sebelumnya...

take care all..

Wednesday, May 12, 2010

..yang terindah..

..kau yang bernama cinta..........
..kau yang memberi rasa...........
..kau yang ilhamkan bahagia.......
..hingga aku terasa indah.........

-m.i.s.z.e.y.d-

Thursday, May 6, 2010

Yakinlah Aku Menjemputmu by Kangen Band

Teringat selalu wajah kekasihku
Saat ku menuai lagu
Coba engkau dengarkan
Ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
Ku ceritakan kisah tentang kita

Peluklah tubuhku bila engkau rapuh
Saat kau mulai terjatuh
Aku datang menyelamatkanmu
Ini surga kita tiada yang menguasainya
Tempat kita bersandar dan bertahta

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinkan ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu
Kau milikku..

*terpanggil untuk post lirik lagu ni, someone nyanyikan lagu ni for me..huk huk huk..

LiFe..

Hye..all my readers..ade ke?hehe..okieslaa..aku tau, tersangat lama aku tak mengupdate blog..aku agak busy dengan keadaan kehidupan yang baru ni..penuh dengan kejutan, kebetulan, perkara-perkara yang di luar jangkaan ..but somehow, I’m still breathing dengan gembira dan tanpa ragu ragunye..huhuhuhu..

Anyway, memang sangat lame la aku rase blog aku terbiar tanpa update dari tuannye ni haa..bukan tak mau update, banyak sangat cite yang aku nk coretkan, but masa dan keadaan sangat tak mengizinkan..dengan keadaan diri yang agak tak stabil ari tu, so, tak terupdate la Ceritera Purbakala aku ni..

Right now, aku kat kampong..kat umah..dah unemployed ni..sape2 ade keje kosong, sile bagitau aku ek..haha..sedang menonton Penunggu Gunung Raya sesambil berFacebook segale ni haa..agak kebosanan hidup begini, but nk buat camane, terpakse la..so, attention kepade sesape yg ade keje kosong, sile hubungi aku dengan segere ek..serius ni..

Okeyla..berbalik pada cite aku sepanjang aku tak mengupdate blog ni..memang macam2 la..kisah suka duka, kisah misteri mistik pun ade..ala ala misteri nusantara giteww..hak hak hak..but seriously, it happen lagi kat aku..ntahla, badan agak lemah kot plus aku baru lepas seminggu sakit tak boleh makan time tu, jadi, mula la ade yang menyibuk nk menyinggah..Alhamdulillah, ramai yang datang membantu..hehe..gempar umah aku malam tu, penuh orang until tengah malam..geng2 Arin plak lepak depan umah aku berjage2 until pagi..Alhamdulillah, dah takde ape2 yang berlaku..
After malam tu, dekat dua minggu aku tidur umah Makcik@Mama Shahrin..diorang tak bagi aku ngan Y tido kat umah kitorang..siang2 pun kalau pegi pun kene berteman,..tak dibenarkan pergi sorang2..memang horror la 2minggu tu..

Okey, selain tu, kisah hati dan perasaan..heheheheheeeeeeeeeee…kisah saye dengan MR.JKB7473 sudah berakhir..penyebabnye?cukuplah saye katekan sebab TIADA PERTIMBANGAN DI KALA KEMARAHAN BERMAHARAJALELA…saye tak mahu orang yang bertindak mengikut perasaan di kala marah, tanpa dengar penjelasan orang lain..dan bila tersedar, sekadar memohon maaf..semudah itu je..sudahlaa..saya malas mahu mengenangkan orang yang menyalahkan saya pada sesuatu yang tidak saya lakukan….

Wah..rasenye sudah sangat panjang entry kali ni..ape kate, kite berenti dulu di sini..akan saye sambung di dalam entry selepas ini..by the way, take care everyone..luv u..muahxxxss….

Thursday, February 25, 2010

ANTI CONSERVATIVE!!

Salam..hye..today, tergerak hati untuk mengupdate blog ni..tersisa dek kesibukan serta kesedihan hati menyebabkan Ceritera Purbakala menjadi medan terbaik untuk meluahkan apa yang terpendam..hehehe..agak puitis di situ..
Okeh, balik pade cerite today..saye sangat terase agak bengang dengan beberapa insan yang pada saya agak konservatif serta tidak tetap pendirian ini..yer, saye ulangi, saya sangat ANTI DENGAN ORANG-ORANG YANG SANGAT KONSERVATIF TIDAK BERTEMPAT INI SERTA ORANG ORANG YANG TIDAK TETAP PENDIRIAN..ini kerana, hanya disebabkan mereka, menyebabkan kite terpakse menanggung akibat daripada perbuatan serta tindakan mereka..

Justeru, tolongla jangan jadi sangat berfikiran lama, I mean, buangkan la primitisme itu dari dalam kepale otakmu itu..look around you, please,..this is the world that we live right now, so, janganlah kaburkan apa yang sedang kite jayakan dengan kejahilan serta kebodohan pemikiran kamu itu, sorry to say, but I desperately need to say that..if not, you will never know that..

Memang diakui, itu hak kamu untuk membuat keputusan, tapi kenape di saat-saat kesukaran sedang melanda?mengapa mase sukar ini kamu melarikan diri, meninggalkan perancangan yang kite same same janji untuk dijayakan..nah! kamu buat saye jadi sangat bengang dan terlalu marah..dan bile saye tanyekan pada yang lain, wajarkan saye marah, mereka berkata, saya wajar untuk rase marah dengan perbuatan kamu…

Mane janji kamu?mane cita-cita kamu untuk menjayakan perancangan kite?maaf semua, ini tiada kene mengena dengan cerita cinta saya..saya bengan dengan seorang insan yang bergelar WANITA..yer, dia kawan saya..tapi seorang kawan yang pada saya tidak memikirkan langsung tentang hubungan persahabatan itu..seorang kawan yang mementingkan diri sendiri..melakukan sesuatu tanpa pernah memikirkan ape akibatnya di kemudian hari..seorang insan yang mempermain-mainkan kepercayaan yang telah diberikan..

Sekian, terima kasih..



-sayamenuliskeranasayasangatsakithati-

Saturday, February 20, 2010

aku wanita biasa...

Salam..

Ari ni, terpanggil untuk mengupdate blog…hehe..

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku


Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa….

Monday, January 18, 2010

My Precious Weekend!






Hye..hola..hmm..today is 18th January 2010..perhaps, I don’t have to be more stress today..it’s Monday..waaaaaaaaaaaaaa…Monday’s syndrome is coming again..Feels like I want to throw up something from my brain..haha.. I wish...

Okies..today, I wanna tell a story ‘bout my greatest weekend..(Greatest ke??ahakss..)..well, I spend my time with Yana, kitorang pegi memecahkan hall 1, GSC East Coast Mall, Kuantan dengan gelak ketawe bagai sempena dengan aktiviti menonton Adnan Sempit..haha..memang sangat lucu,okeh! Dapat 18 bintang dari 15 bintang..hahaha…memang sangat berbaloi dengan tiket rm9 yang aku bayar tu..memang worth laa dari movie ‘CARRIERS’ yang ntah hape2 je tu..xde klimaks, xde ending yang best..pade aku, cite tu tiade motif yang jelas..huhuhu..(bajet pengkritik filem laa ni)..

Berbicara mengenai Adnan Sempit, memang satu cerite yang sangat tak bosan dan pada masa yang sama memberikan pengajaran serta nilai moral dalam pendekatannya yang tersendiri..elemen komedi yang diselitkan dalam tu amatlah natural dan ekspresi muka shaheizy sam adalah sangat superb,okeh!.. yang agak kurang dalam cite tu, cumelah watak Nadia yang dilakonkan oleh Intan Ladyana..hmm… macam agak xsesuai die di situ dengan watak itu..Wawa yang dilakonkan oleh Liyana Samsudin adalah lebih menyerlah dan berjaya dengan watak minah rempitnye itu…watak-watak lain memang ok laa..lebih2 lagi Macha yang dilakonkan oleh Cat Farish, memang menjadik laaa kaunselor cinta itu..haha..

Okehlaa..ni nk cite pasal aktiviti selepas menonton wayang plak..huhuhu..aku pegi memancing,okeh!lepak2 ngan budak2 kilang..wah,memang sangat best..dapatla 2 3 ekor ikan, tp kualiti melepak dan bercerite itu adalah sangat menarik dan boleh melepaskan ketensenan akibat bermacam-macam perkara yang memberi tekanan yang maha hebat kepada aku..haha…panjang berjelanya ayat aku..okeh laaa..aku malas nk cite panjang2, biarkan gambar sahaja bercerite….

Okeh laaa..sambung nanti2 ek…daaaaaaaaaaaaaaaaa….

Friday, January 15, 2010

..those days..

..Those days…
Were so unbearable…
Were so unbelievable…
Were so unforgettable…

..Those days…
Were so affable…
Were so adorable...
Were so lovable…

..Now…

I love you until the end of time…and I always do…

Monday, January 11, 2010

~2009 Review..~

Salam…hola..hye..sawadikap…kun kun kap..hahaha..!!
Ketemu lagik ye, kite semue…ari ni aku nk story mory sket pasal 2009 yang dah berlalu ni..aku teringin lak nak review by month, bolehkah?suke ati aku la kan, ini kan belog aku..suke suki ati aku laaa..
Okeh, let’s start!!..
January- awal tahun ni aku xde ape yang nk dikongsi..masih busy membetulkan diri dan sibuk berazam mungkin..huhuhu..still hidup dalam suasana yang harmoni..and bekerja!!huhuhu….and aku accident this month angkara lelaki durjana itu..hahaha..
Febuary-seawal 2hb, aku kehilangan seorang Pakcik..arwah Ayah Cik aku pergi meninggalkan dunia ini akibat sakit jantung..AlFatihah buat arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…
March-satu lagi kehilangan yang cukup tragis bagi diri aku..15hb, aku kehilangan seorang lagi pakcik..arwah De aku pergi kerana kemalangan yang cukup tragic..AlFatihah buat arwah..bulan ini jugak menyaksikan aku tersungkur menerima dugaan yang terhebat dalam hidup aku setakat ini..and sampai sekarang masih lagi berulang alik ke Darussyifa’ untuk mendapatkan rawatan..moga Allah menguatkan semangatku..
April-masih dalam keadaan yang tak menentu..kadang-kadang ok, kadang-kadang x ok..tapi Allah kuatkan semangatku..semuanye ok..And this month, Perkhemahan yang cukup best!!Thank to the commander..huhuhuhu..
May-this month, I tried to be more positive…antar surat Resign then continued at Terengganu Advanced and Technical Institute University College (TATiUC)..i got to know new thingy thing..new environment..new people..new task….new life..hopefully..
June-something terrible happen!i know something yang memang out of my mind laa..tapi ini la dinamakan dugaan..cukup besar dugaan dari Yang Maha Satu..terkadang terfikir, rasa macam dah mampu nk berdiri menghadapi..but, I have to be stronger than before..for those who concern, thank you very much..for those who turn my heart into pieces, million thanks to you…
July- pop!here he is!infront of me..hahaha…whatever!!nothing important happen actually in this month last year.. I just be myself..hiihihihi….
August-bulan puase!!yeay!tekadku cume satu..belajar melupai orang yang bukan untukku..starting august, I don’t have any related with manusia-manusia yang berkerjaya memandu kenderaan-kenderaan yang berterbangan di udara dengan memakai lambang burung-burung di lengan baju mereka..hahahha…
September – Selamat Hari Raya…belajar mengenali dunia luar dan mula menyedari kehadiran insan-insan yang sebenarnye menyayangi aku selame ini..hehehee…end of story!
October – berbunga-bunga..hahahahahaha….
November – start keje kat Kuantan..now, it’s my life..i have to make it better…and, bunga-bunga mula mekar..hahahaha…
December- end of 2009!!..bunga-bunga dah makin mengharum…….doakan kami ek!!huhuhu…mule mendownload calendar cuti sekolah 2010..hahahahaaaaaaaaaaaaaaa….Amin….

Saturday, January 9, 2010

~zILLiOnS ThAnKs...~

Hye..i’m back..hehe..from a looonnnggg vacation..huhuhu..it tense me so well actually..
By the way, I’m not going to tell you what I’m really doing for the whole weekend..i just turn up the music and sleep well..(Should I say well if my neighbor’s children was sooo..uhhh…)*sad +grumpy+whatsoeva).. but that’s it..really bothering me actually..huk huk huk…
Okies..back to my story..today..i wanna say thank to soooo many people..hehe..
1) I want to say THANK YOU to ALLAH s.w.t for giving me chance living in this peaceful and harmony place….THANK YOU for make me still breathing until now..For giving me a great life, great family, great friends….THANK YOU FOR EVERYTHING…
2) I want to say thank to MY BELOVED FOREVER AND EVER FAMILY..My ABAH,IBU,UDIN,NAPI n FARAH..my uncles, my aunties, my cousins..You are my everything….
3) Thank you to my friends..SKPK 1-an..NAIMIANS..KMNSian..UTMians..especially SSFians…haha..You taught me how to be more serious..You told me how to be more ‘incredible hulk’..You show me how to be ME..And most of all..You always remain me on how to living this life happily..I really thank for that..
4) Specially thank to MR. JKB7473..Thank for being there for me..Thank for be so good, very tolerant, without any complaint..hahaha..Even I know, there are soooo many things you want to complaint… I just want you to know that, what I am to you is the best I can be…hope everything will be settle down in this time being….
5) Lastly…thank to my friend at NPTM..hehe..i got so many experiences to being a good employee here..With more and more stressful moments, I really enjoy it every single second..seriously…
6) For all that, thank for everything……I love you all!!muah2..heheheeeeeeeeeeeeeeeee….

Monday, January 4, 2010

OVER YOU!!

this song, specially dedicated to you...actually you know who you are..

Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

You took a hammer to these walls,
Dragged the memories down the hall,
Packed your bags and walked away.
There was nothing I could say.
And when you slammed the front door shut,
A lot of others opened up,
So did my eyes so I could see
That you never were the best for me...