Monday, January 18, 2010

My Precious Weekend!






Hye..hola..hmm..today is 18th January 2010..perhaps, I don’t have to be more stress today..it’s Monday..waaaaaaaaaaaaaa…Monday’s syndrome is coming again..Feels like I want to throw up something from my brain..haha.. I wish...

Okies..today, I wanna tell a story ‘bout my greatest weekend..(Greatest ke??ahakss..)..well, I spend my time with Yana, kitorang pegi memecahkan hall 1, GSC East Coast Mall, Kuantan dengan gelak ketawe bagai sempena dengan aktiviti menonton Adnan Sempit..haha..memang sangat lucu,okeh! Dapat 18 bintang dari 15 bintang..hahaha…memang sangat berbaloi dengan tiket rm9 yang aku bayar tu..memang worth laa dari movie ‘CARRIERS’ yang ntah hape2 je tu..xde klimaks, xde ending yang best..pade aku, cite tu tiade motif yang jelas..huhuhu..(bajet pengkritik filem laa ni)..

Berbicara mengenai Adnan Sempit, memang satu cerite yang sangat tak bosan dan pada masa yang sama memberikan pengajaran serta nilai moral dalam pendekatannya yang tersendiri..elemen komedi yang diselitkan dalam tu amatlah natural dan ekspresi muka shaheizy sam adalah sangat superb,okeh!.. yang agak kurang dalam cite tu, cumelah watak Nadia yang dilakonkan oleh Intan Ladyana..hmm… macam agak xsesuai die di situ dengan watak itu..Wawa yang dilakonkan oleh Liyana Samsudin adalah lebih menyerlah dan berjaya dengan watak minah rempitnye itu…watak-watak lain memang ok laa..lebih2 lagi Macha yang dilakonkan oleh Cat Farish, memang menjadik laaa kaunselor cinta itu..haha..

Okehlaa..ni nk cite pasal aktiviti selepas menonton wayang plak..huhuhu..aku pegi memancing,okeh!lepak2 ngan budak2 kilang..wah,memang sangat best..dapatla 2 3 ekor ikan, tp kualiti melepak dan bercerite itu adalah sangat menarik dan boleh melepaskan ketensenan akibat bermacam-macam perkara yang memberi tekanan yang maha hebat kepada aku..haha…panjang berjelanya ayat aku..okeh laaa..aku malas nk cite panjang2, biarkan gambar sahaja bercerite….

Okeh laaa..sambung nanti2 ek…daaaaaaaaaaaaaaaaa….

Friday, January 15, 2010

..those days..

..Those days…
Were so unbearable…
Were so unbelievable…
Were so unforgettable…

..Those days…
Were so affable…
Were so adorable...
Were so lovable…

..Now…

I love you until the end of time…and I always do…

Monday, January 11, 2010

~2009 Review..~

Salam…hola..hye..sawadikap…kun kun kap..hahaha..!!
Ketemu lagik ye, kite semue…ari ni aku nk story mory sket pasal 2009 yang dah berlalu ni..aku teringin lak nak review by month, bolehkah?suke ati aku la kan, ini kan belog aku..suke suki ati aku laaa..
Okeh, let’s start!!..
January- awal tahun ni aku xde ape yang nk dikongsi..masih busy membetulkan diri dan sibuk berazam mungkin..huhuhu..still hidup dalam suasana yang harmoni..and bekerja!!huhuhu….and aku accident this month angkara lelaki durjana itu..hahaha..
Febuary-seawal 2hb, aku kehilangan seorang Pakcik..arwah Ayah Cik aku pergi meninggalkan dunia ini akibat sakit jantung..AlFatihah buat arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…
March-satu lagi kehilangan yang cukup tragis bagi diri aku..15hb, aku kehilangan seorang lagi pakcik..arwah De aku pergi kerana kemalangan yang cukup tragic..AlFatihah buat arwah..bulan ini jugak menyaksikan aku tersungkur menerima dugaan yang terhebat dalam hidup aku setakat ini..and sampai sekarang masih lagi berulang alik ke Darussyifa’ untuk mendapatkan rawatan..moga Allah menguatkan semangatku..
April-masih dalam keadaan yang tak menentu..kadang-kadang ok, kadang-kadang x ok..tapi Allah kuatkan semangatku..semuanye ok..And this month, Perkhemahan yang cukup best!!Thank to the commander..huhuhuhu..
May-this month, I tried to be more positive…antar surat Resign then continued at Terengganu Advanced and Technical Institute University College (TATiUC)..i got to know new thingy thing..new environment..new people..new task….new life..hopefully..
June-something terrible happen!i know something yang memang out of my mind laa..tapi ini la dinamakan dugaan..cukup besar dugaan dari Yang Maha Satu..terkadang terfikir, rasa macam dah mampu nk berdiri menghadapi..but, I have to be stronger than before..for those who concern, thank you very much..for those who turn my heart into pieces, million thanks to you…
July- pop!here he is!infront of me..hahaha…whatever!!nothing important happen actually in this month last year.. I just be myself..hiihihihi….
August-bulan puase!!yeay!tekadku cume satu..belajar melupai orang yang bukan untukku..starting august, I don’t have any related with manusia-manusia yang berkerjaya memandu kenderaan-kenderaan yang berterbangan di udara dengan memakai lambang burung-burung di lengan baju mereka..hahahha…
September – Selamat Hari Raya…belajar mengenali dunia luar dan mula menyedari kehadiran insan-insan yang sebenarnye menyayangi aku selame ini..hehehee…end of story!
October – berbunga-bunga..hahahahahaha….
November – start keje kat Kuantan..now, it’s my life..i have to make it better…and, bunga-bunga mula mekar..hahahaha…
December- end of 2009!!..bunga-bunga dah makin mengharum…….doakan kami ek!!huhuhu…mule mendownload calendar cuti sekolah 2010..hahahahaaaaaaaaaaaaaaa….Amin….

Saturday, January 9, 2010

~zILLiOnS ThAnKs...~

Hye..i’m back..hehe..from a looonnnggg vacation..huhuhu..it tense me so well actually..
By the way, I’m not going to tell you what I’m really doing for the whole weekend..i just turn up the music and sleep well..(Should I say well if my neighbor’s children was sooo..uhhh…)*sad +grumpy+whatsoeva).. but that’s it..really bothering me actually..huk huk huk…
Okies..back to my story..today..i wanna say thank to soooo many people..hehe..
1) I want to say THANK YOU to ALLAH s.w.t for giving me chance living in this peaceful and harmony place….THANK YOU for make me still breathing until now..For giving me a great life, great family, great friends….THANK YOU FOR EVERYTHING…
2) I want to say thank to MY BELOVED FOREVER AND EVER FAMILY..My ABAH,IBU,UDIN,NAPI n FARAH..my uncles, my aunties, my cousins..You are my everything….
3) Thank you to my friends..SKPK 1-an..NAIMIANS..KMNSian..UTMians..especially SSFians…haha..You taught me how to be more serious..You told me how to be more ‘incredible hulk’..You show me how to be ME..And most of all..You always remain me on how to living this life happily..I really thank for that..
4) Specially thank to MR. JKB7473..Thank for being there for me..Thank for be so good, very tolerant, without any complaint..hahaha..Even I know, there are soooo many things you want to complaint… I just want you to know that, what I am to you is the best I can be…hope everything will be settle down in this time being….
5) Lastly…thank to my friend at NPTM..hehe..i got so many experiences to being a good employee here..With more and more stressful moments, I really enjoy it every single second..seriously…
6) For all that, thank for everything……I love you all!!muah2..heheheeeeeeeeeeeeeeeee….

Monday, January 4, 2010

OVER YOU!!

this song, specially dedicated to you...actually you know who you are..

Now that it's all said and done,
I can't believe you were the one
To build me up and tear me down,
Like an old abandoned house.
What you said when you left
Just left me cold and out of breath.
I fell too far, was in way too deep.
Guess I let you get the best of me.

Well, I never saw it coming.
I should've started running
A long, long time ago.
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you
More than you, more than you know.
I'm slowly getting closure.
I guess it's really over.
I'm finally getting better.
And now I'm picking up the pieces.
I'm spending all of these years
Putting my heart back together.
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

You took a hammer to these walls,
Dragged the memories down the hall,
Packed your bags and walked away.
There was nothing I could say.
And when you slammed the front door shut,
A lot of others opened up,
So did my eyes so I could see
That you never were the best for me...