Wednesday, May 12, 2010

..yang terindah..

..kau yang bernama cinta..........
..kau yang memberi rasa...........
..kau yang ilhamkan bahagia.......
..hingga aku terasa indah.........

-m.i.s.z.e.y.d-

Thursday, May 6, 2010

Yakinlah Aku Menjemputmu by Kangen Band

Teringat selalu wajah kekasihku
Saat ku menuai lagu
Coba engkau dengarkan
Ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
Ku ceritakan kisah tentang kita

Peluklah tubuhku bila engkau rapuh
Saat kau mulai terjatuh
Aku datang menyelamatkanmu
Ini surga kita tiada yang menguasainya
Tempat kita bersandar dan bertahta

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinkan ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu
Kau milikku..

*terpanggil untuk post lirik lagu ni, someone nyanyikan lagu ni for me..huk huk huk..

LiFe..

Hye..all my readers..ade ke?hehe..okieslaa..aku tau, tersangat lama aku tak mengupdate blog..aku agak busy dengan keadaan kehidupan yang baru ni..penuh dengan kejutan, kebetulan, perkara-perkara yang di luar jangkaan ..but somehow, I’m still breathing dengan gembira dan tanpa ragu ragunye..huhuhuhu..

Anyway, memang sangat lame la aku rase blog aku terbiar tanpa update dari tuannye ni haa..bukan tak mau update, banyak sangat cite yang aku nk coretkan, but masa dan keadaan sangat tak mengizinkan..dengan keadaan diri yang agak tak stabil ari tu, so, tak terupdate la Ceritera Purbakala aku ni..

Right now, aku kat kampong..kat umah..dah unemployed ni..sape2 ade keje kosong, sile bagitau aku ek..haha..sedang menonton Penunggu Gunung Raya sesambil berFacebook segale ni haa..agak kebosanan hidup begini, but nk buat camane, terpakse la..so, attention kepade sesape yg ade keje kosong, sile hubungi aku dengan segere ek..serius ni..

Okeyla..berbalik pada cite aku sepanjang aku tak mengupdate blog ni..memang macam2 la..kisah suka duka, kisah misteri mistik pun ade..ala ala misteri nusantara giteww..hak hak hak..but seriously, it happen lagi kat aku..ntahla, badan agak lemah kot plus aku baru lepas seminggu sakit tak boleh makan time tu, jadi, mula la ade yang menyibuk nk menyinggah..Alhamdulillah, ramai yang datang membantu..hehe..gempar umah aku malam tu, penuh orang until tengah malam..geng2 Arin plak lepak depan umah aku berjage2 until pagi..Alhamdulillah, dah takde ape2 yang berlaku..
After malam tu, dekat dua minggu aku tidur umah Makcik@Mama Shahrin..diorang tak bagi aku ngan Y tido kat umah kitorang..siang2 pun kalau pegi pun kene berteman,..tak dibenarkan pergi sorang2..memang horror la 2minggu tu..

Okey, selain tu, kisah hati dan perasaan..heheheheheeeeeeeeeee…kisah saye dengan MR.JKB7473 sudah berakhir..penyebabnye?cukuplah saye katekan sebab TIADA PERTIMBANGAN DI KALA KEMARAHAN BERMAHARAJALELA…saye tak mahu orang yang bertindak mengikut perasaan di kala marah, tanpa dengar penjelasan orang lain..dan bila tersedar, sekadar memohon maaf..semudah itu je..sudahlaa..saya malas mahu mengenangkan orang yang menyalahkan saya pada sesuatu yang tidak saya lakukan….

Wah..rasenye sudah sangat panjang entry kali ni..ape kate, kite berenti dulu di sini..akan saye sambung di dalam entry selepas ini..by the way, take care everyone..luv u..muahxxxss….